De moord op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet. Tot op de dag van vandaag is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt.

nieuwe aflevering

aflevering 4 - DNA-sporen

Als Patrick dood in zijn appartement gevonden wordt, doet de technische recherche diezelfde dag uitgebreid onderzoek om de moordenaar te achterhalen. Tussen alle sporen die veiliggesteld zijn in Patricks woonkamer, vindt de politie één spoor dat dader-gerelateerd is. Maar één DNA-spoor kan genoeg zijn om een moord op te lossen. Kan de coldcase van Patrick opengebroken worden? Luister naar de vierde aflevering van De moord op Patrick, en luister het bonusmateriaal →

 

In Nederland zijn er ruim 1700 onopgeloste zaken, cold cases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland?

Abonneer je snel om niets te missen via iTunes, ►RSS-feed, Stitcher of luister via deze pagina.
Nieuwe afleveringen zijn ook te horen in Argos, iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. De afleveringen zullen onregelmatig verschijnen omdat de opnames nog lopen. De serie wordt gemaakt door Sanne Boer.

heb je een tip voor ons?

Heb je een goede tip en de documentatie om het te onderbouwen? Er zijn verschillende manieren om ons te bereiken, via post of mail. Hier lees je hoe dat werkt en hoe anoniem en veilig de verschillende manieren zijn.

aflevering 3 - Wat weet José?

Een zoektocht naar José, de vriendin van Patrick. Wat weet zij over de moord? Samen met buurman Elmer vond José Patrick in zijn appartement op tweede kerstdag 2002. Was zij de laatste die Patrick zag voordat hij vermoord werd? Heeft zij aanwijzingen wie de dader is? Verder in deze aflevering praat Sanne met TNO-medewerker Arnout de Vries, luister hier het hele gesprek →

aflevering 2 - De verdachte

Waarom was de ex van Patricks vriendin lange tijd de hoofdverdachte en dus volgens de politie de mogelijke moordenaar van Patrick? Bewijs dat hij degene was die met kerst in het appartement is geweest en Patrick vanachter heeft neergeschoten, is er nooit gevonden. De vrienden van Patrick lijken meer te weten. Naast deze aflevering praatte Sanne ook in de studio van Argos verder over cold cases, luister hier het hele gesprek →

aflevering 1 - Het bericht

In de eerste aflevering van De moord op Patrick hoor je een reconstructie van die Tweede kerstdag in 2002. De dag dat Patrick gevonden werd. Waarom is het de politie nog niet gelukt om de moord op te lossen? En wat zegt dit over de kwaliteit van het opsporingsonderzoek? Patricks broer vertelt voor het eerst zijn kant van het verhaal.

Heb je interessante gedachten over wat er gebeurd kan zijn met Patrick, of weet je concreet iets over de moord op Patrick, mail naar patrick@vpro.nl.

De moord op Patrick is een podcast waar nog onderzoek naar wordt gedaan door Sanne Boer. Dit is nog in ontwikkeling. Hierdoor is het nog niet duidelijk wanneer de volgende aflevering zal verschijnen.

afleveringen