De moord op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet.

Vijftien jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt.

In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, cold cases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland?

aflevering 3

Op zaterdag 13 oktober is er weer een nieuwe aflevering van De moord op Patrick. Om 14.00 uur te beluisteren in Argos, en vanaf dan ook hier online, of te volgen via je eigen podcastapp.

Podcast: De moord op Patrick

Abonneer je snel om niets te missen via iTunes, ►RSS-feed, Stitcher of luister via deze pagina.

Nieuwe afleveringen zijn ook te horen in Argos, iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. De afleveringen zullen onregelmatig verschijnen omdat de opnames nog lopen. De serie wordt gemaakt door Sanne Boer. Heb je een tip? Mail naar: argos@vpro.nl.

In de eerste aflevering van De moord op Patrick hoor je een reconstructie van die Tweede kerstdag in 2002. De dag dat Patrick gevonden werd.

Waarom is het de politie nog niet gelukt om de moord op te lossen? En wat zegt dit over de kwaliteit van het opsporingsonderzoek? Patricks broer vertelt voor het eerst zijn kant van het verhaal.

In de tweede aflevering van De moord op Patrick gaat het over de ex van Patricks vriendin. Waarom was hij lange tijd de hoofdverdachte en dus volgens de politie de mogelijke moordenaar van Patrick?

Bewijs dat hij degene was die met kerst in het appartement is geweest en Patrick vanachter heeft neergeschoten, is er nooit gevonden. De vrienden van Patrick lijken meer te weten.

Even een uitstapje naar de rest van Nederland. Sanne Boer is in de studio van Argos om te praten over hoe de politie in verschillende regio's omgaat met cold cases.

Maakt het wat uit waar je woont voor de kans dat de moord alsnog wordt opgelost? In de aflevering worden de nieuwe cijfers omtrent cold cases voorgelegd aan forensisch rechercheur Carina van Leeuwen en hoogleraar Rechtspsychologie Peter van Koppen.

Een zoektocht naar José, de vriendin van Patrick. Wat weet zij over de moord?

Luister op zaterdag 13 oktober om 14.00 uur naar de derde aflevering in Argos. Vanaf dan is de aflevering ook online te beluisteren of abonneer je snel om niets te missen via iTunes, ►RSS-feed of Stitcher.

De moord op Patrick is een podcast waar nog onderzoek naar wordt gedaan door Sanne Boer. Dit is nog in ontwikkeling. Hierdoor is het nog niet duidelijk wanneer de volgende aflevering zal verschijnen.

afleveringen