Black Mask 2: City of Masks

2002, Tsui Hark, 102 minuten

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 2002. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Andy On, Jon Polito, Andy On, Tobin Bell en Traci Lords.

VPRO Cinema

Zes jaar na de eerste film, die een matig succes was, een vervolg. Andy On speelt nu de rol van The Black Mask, een Chinese Zorro, die door een operatie zowel emotioneel als fysiek ongevoelig is geworden en ingezet kan worden als een dodelijke vechtmachine. Hij moet de wereld redden van een groep terroristen die dreigen een DNA-bom te laten ontploffen in de metro waardoor de mensen zullen veranderen in monsterlijke, gemuteerde beesten. Zijn tegenstanders zijn professionele worstelaars die kunnen veranderen in beestachtige wezens met bovennatuurlijke krachten. Wie van vlotte actie, rake klappen, schoppen en kung fu-balletten houdt, is bij deze film aan het juiste adres, maar het onsamenhangende scenario bevat nauwelijks inhoud en sluit niet aan op de oorspronkelijke film.

credits

Regie:
Tsui Hark
Cast:
Andy On, Jon Polito, Andy On, Tobin Bell, Traci Lords, Teresa Herrera, Tyler Mane, Andrew Bryniarski, Scott Adkins, Rob Van Dam, Sean Marquette, Oris Erhuero, Robert Allen Mukes, Michael Bailey Smith, Silvio Simac, Sau Leung 'Blacky' Ko, Terence Yin
Productie:
Charles Heung, Tsui Hark, Alice Chan, Tiffany Chen
Camera:
Horrace Wong Wing Hang
Muziek:
J.M. Logan
Schrijver:
Julien Carbon
Jaar:
2002
Alt. titels:
Hak hap 2
Genres:
Actiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Martial arts, Sequel
Landen:
Verenigde Staten, Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Reageer