Verenigde Staten 1986. Komedie van Gene Saks. Met o.a. Blythe Danner, Bob Dishy, Jonathan Silverman, Brian Drillinger en Stacey Glick.

VPRO Cinema

Het eerste deel van Neil Simons autobiografische kroniek over het dagelijkse leven van een gewone Amerikaanse familie begint in Brooklyn in 1937. De vijftien-jarige Silverman denkt maar aan twee zaken: wat gaat hij later doen en hoe kan hij een meid versieren? Hij woont met zijn oudere broer bij zijn ouders, Danner en Dishy. In huis wonen tevens Danners zus, een weduwe, en haar beide dochters. Met zeven personen onder één dak is het leven nooit eentonig. Met veel tederheid en humor schildert Simon het conflict van een generatie in een periode van economische crisis in een stijl die sterk aan Woody Allen verwant is. Alle acteurs voelen zich goed in hun rol en Silverman was een openbaring. Knappe retro-fotografie van John Bailey. Gevolgd door BILOXI BLUES en de tv-film BROADWAY BOUND.

credits

Regie:
Gene Saks
Cast:
Blythe Danner, Bob Dishy, Jonathan Silverman, Brian Drillinger, Stacey Glick, Judith Ivey, Lisa Waltz, Fyvush Finkel, Kathleen Doyle, Alan Weeks, Brian Dillinger
Muziek:
Michael Small
Jaar:
1986
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Brighton Beach Memoirs (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken