Spanje/Italië 1966. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Joseph Cotten, Norma Bengell, Julian Mateos, Gino Pernice en Ángel Aranda.

VPRO Cinema

De burgeroorlog is voorbij, maar de zuidelijke kapitein Cotten legt zich niet neer bij de nederlaag. Met zijn beide zonen rooft hij een soldijzending van 2 miljoen dollar van de noordelijken en trekt met de buit, verstopt in een doodskist, dwars door vijandig gebied heen om ergens weer een eigen rijk op te bouwen. Onderweg wordt meermaals geprobeerd Cotten en zonen van hun buit af te helpen. Ze trotseren gevaren zoals indianenaanvallen enz. Met uiteindelijk resultaat dat Cotten zijn beide zonen verliest, en zelf als een oude gebroken man overblijft om te ontdekken dat hij de verkeerde doodskist bij zich heeft. Een slechte rol van Cotten en een matige film, maar de muziek van Ennio Morricone is goed. Internationaal werd de film bekend als THE HELLBENDERS.

credits

Regie:
Sergio Corbucci
Cast:
Joseph Cotten, Norma Bengell, Julian Mateos, Gino Pernice, Ángel Aranda, Maria Martin, Al Mulock, Aldo Sambrell, Enio Girolami
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1966
Alt. titels:
Crudelli, I, Los despiadados, Despiadados, Los
Genres:
Western
Landen:
Spanje, Italië

op televisie
0 uitzendingen

I crudelli (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken