Verenigde Staten 1936. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Harold Lloyd, Adolphe Menjou, Helen Mack, Dorothy Wilson en Verre Teasdale.

VPRO Cinema

Eigenzinnige melkboer Lloyd 'slaat' per ongeluk in een gevecht zowel de lichtelijk aangeschoten bokskampioen Gargan neer, als zijn trainer Stander. Hij wordt voor een nieuwe boksheld aangezien door manager Menjou en diens vriendin Teasdale. Hij moet gaan trainen en weet uiteindelijk ook de overwinning in de wacht te slepen. De laatste en beste geluidsfilm van Lloyd; bovendien zijn grootste succes. Pittig dialoog, dat te danken is aan het feit dat het de verfilming betreft van het gelijknamige Broadwaystuk van Lynn Root en Harry Clork. Samuel Goldwyn had de herverfilmingsrechten gekocht voor THE KID FROM BROOKLYN met Danny Kaye en filmde deze scène voor scène na. Hierdoor waren nagenoeg alle originele kopieën vernietigd en heeft men lange tijd aangenomen dat de oorpsronkelijke lengte 83m was.

credits

Regie:
Leo McCarey
Cast:
Harold Lloyd, Adolphe Menjou, Helen Mack, Dorothy Wilson, Verre Teasdale, William Gargan, Lionel Stander, Charles Lane, Marjorie Gateson, George Barbier, Verree Teasdale
Jaar:
1936
Alt. titels:
Milky Way, The
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Milky Way (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken