Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Fred M. Wilcox. Met o.a. Elizabeth Taylor, Frank Morgan, Tom Drake, Selena Royle en George Cleveland.

VPRO Cinema

Held van de film is Bill, een nazaat van de originele Lassie, die in het wild opgroeide. Na een aanval van een wolf te hebben doorstaan, wordt hij verzorgd door Taylor. Het dier wordt getraind door een legereenheid en zal uiteindelijk een omsingeld regiment redden, maar dat laat zijn sporen na. Verdere avonturen van de beroemdste aller collies, met de dramatiek, sentimentaliteit en humor die de reeks kenmerken. Het enige dat de hond niet kan is praten, voor de rest zijn zijn mogelijkheden onbeperkt. De toen dertien-jarige Miss Taylor werd op slag de lieveling van het volk. Het scenario van Lionel Hauser blinkt niet uit door originaliteit maar was, zeker in die tijd, onderhoudend en ontspannend. Hedendaagse kinderen zullen het moeilijker hebben deze onzin te slikken. Knappe kleurenbeelden van Leonard Smith. Romantische score van Bronislau Kaper. Gevolgd door een reeks sequels.

credits

Regie:
Fred M. Wilcox
Cast:
Elizabeth Taylor, Frank Morgan, Tom Drake, Selena Royle, George Cleveland, Harry Davenport, Catherine Frances McLeod, Morris Ankrum, Mitchell Lewis
Muziek:
Bronislau Kaper
Montage:
Conrad A. Nervig
Jaar:
1946
Alt. titels:
Held auf vier Pfoten
Genres:
Familiefilm, Oorlogsfilm, Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Courage of Lassie (1946) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken