Verenigde Staten 1987. Komedie van Doug Rogers. Met o.a. Victor DiMattia, William Windom, Patricia Estrinn, James W. Jansen en Barton Tinapp.

VPRO Cinema

Na de succesvolle tv-serie uit de jaren 1960-70 duikelt wervelwind Dennis weer neer op het scherm. Het begint allemaal wanneer de zes-jarige schelm een dinosaurusbeen opgraaft in de ouderlijke tuin. Een vriend van papa, beroemd dinosaurusjager, hoopt nog meer botten op te graven. De hele buurt heeft er last van, maar vooral ook van de streken van Dennis. Ongeïnspireerd scenario vol nietszeggende momenten, geschreven door K. C. Dee en Jack Mendelsohn, naar een verhaal van Dee, Bruce Kalish en David Garber. De strip van Hank Ketcham wordt onrecht aangedaan door een totaal gebrek aan enige vorm van humor. De Dennis van dienst is onuitstaanbaar en heeft geen greintje charisma. Fotografie is van Arledge Armenaki en Randy Edelman componeerde enkele melodieuze thema's. Een bioscoopfilm volgde in 1993.

credits

Regie:
Doug Rogers
Cast:
Victor DiMattia, William Windom, Patricia Estrinn, James W. Jansen, Barton Tinapp, Patsy Garrett, William Window, Jim Jansen
Camera:
Arledge Armenaki
Muziek:
Randy Edelman
Jaar:
1987
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dennis the Menace (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken