Verenigde Staten 1942. Western van William Witney. Met o.a. Allan Lane, Gilbert Emery, Russell Hicks, Peggy Drake en George Irving.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Net als van zijn voorganger KING OF THE ROYAL MOUNTED is het scenario van deze serial weer pure onzin, maar de serial zelf was onderhoudend en werd door Witney vol actie geregisseerd. De personages zijn gebaseerd op Zane Grey-personen. Lane speelt de mountie-sergeant King. Drie landen, Duitsland, Italië en Japan, hebben ieder een geheim agent naar Canada gezonden om met een vliegtuig het land te bombarderen. Lane moet het bombardement voorkomen. Republic zou Lane in 1944 als normale westernster lanceren, en dat zou hij tot aan het eind van zijn filmcarrière blijven. Bud Thackery deed het camerawerk en Mort Glickman zorgde voor de muzikale achtergrond.

credits

Regie:
William Witney
Cast:
Allan Lane, Gilbert Emery, Russell Hicks, Peggy Drake, George Irving, Abner Biberman, William Vaughn, Nestor Paiva, Douglas Dumbrille, Duncan Renaldo, Francis Ford, Hal Taliaferro
Jaar:
1942
Genres:
Western, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

King of the Mounties (1942) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken