Verenigde Staten/Canada 1993. Actiefilm van Jud Taylor. Met o.a. David Carradine, Chris Potter, Barry Sullivan, Albert Salmi en Robert Lansing.

VPRO Cinema

Na de KUNG FU-pilootfilm (1972), de hitserie (72 x 50m!), KUNG FU: THE MOVIE (1986, een tv-film!) opnieuw een poging om Carradine als half-Amerikaanse boeddhistische monnik, nu in de jaren 1990-2000, te laten fungeren. Potter is zijn zoon, die hij al vijftien jaar niet meer gezien heeft en die is smeris geworden! Vader Carradine heeft men wijsgemaakt dat zijn zoon door een valse shaolin-priester werd vermoord, terwijl de zoon ervan overtuigd is dat zijn vader door diezelfde priester van kant werd gemaakt. Die priester staat nu aan het hoofd van de mafia in Chinatown en het ligt voor de hand dat Carradine, wat zwaarder en trager dan destijds (maar met talrijke slow motions valt dat minder op), hardhandig ingrijpt wanneer de waarheid aan het licht komt. Het scenario van Michael Sloen, gebaseerd op een verhaal van Sloan en Ed Waters, is zodanig opgebouwd dat dit als pilootfilm van een nieuwe serie kan dienen. Op de buis duurt deze versie slechts 60m, op video 89m met wat footage uit de originele Kung Fu-tv-reeks en met als titel KUNG FU: A LEGEND REBORN.

credits

Regie:
Jud Taylor
Cast:
David Carradine, Chris Potter, Barry Sullivan, Albert Salmi, Robert Lansing, Ernest Abuba, Lori Hallier, Mark W. Conklin, William Dunlop
Muziek:
Jeff Danna
Jaar:
1993
Alt. titels:
Kung Fu: A Legend Reborn, Legend Continues, The, Legend Reborn, A, Im Zeichen des Drachen
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Martial-arts, Kung fu
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen