Barry Sullivan: cast.
Er zijn 99 films gevonden.

Kung Fu: The Legend Continues

1993 | Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Canada 1993. Actiefilm van Jud Taylor. Met o.a. David Carradine, Chris Potter, Barry Sullivan, Albert Salmi en Robert Lansing.

Na de KUNG FU-pilootfilm (1972), de hitserie (72 x 50m!), KUNG FU: THE MOVIE (1986, een tv-film!) opnieuw een poging om Carradine als half-Amerikaanse boeddhistische monnik, nu in de jaren 1990-2000, te laten fungeren. Potter is zijn zoon, die hij al vijftien jaar niet meer gezien heeft en die is smeris geworden! Vader Carradine heeft men wijsgemaakt dat zijn zoon door een valse shaolin-priester werd vermoord, terwijl de zoon ervan overtuigd is dat zijn vader door diezelfde priester van kant werd gemaakt. Die priester staat nu aan het hoofd van de mafia in Chinatown en het ligt voor de hand dat Carradine, wat zwaarder en trager dan destijds (maar met talrijke slow motions valt dat minder op), hardhandig ingrijpt wanneer de waarheid aan het licht komt. Het scenario van Michael Sloen, gebaseerd op een verhaal van Sloan en Ed Waters, is zodanig opgebouwd dat dit als pilootfilm van een nieuwe serie kan dienen. Op de buis duurt deze versie slechts 60m, op video 89m met wat footage uit de originele Kung Fu-tv-reeks en met als titel KUNG FU: A LEGEND REBORN.

The Secret of Lost Valley

1980 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Vic Morrow. Met o.a. Brad Savage, Eddie Marquez, Gary Collins, Mary Ann Mobley en Tom Simcox.

Gedurende een kampeerreisje van de familie Harkness raakt de jonge Adam in het oerwoud de weg kwijt. Een wanhopige speurtocht begint. In de wildernis wordt de jongen geholpen door Zane, één van de oorspronkelijke bewoners van de vallei. Ondanks dat hij de jongen gered heeft wordt hij door de autoriteiten vastgehouden. Adam wil zijn nieuwe vriend bevrijden en naar zijn eigen volk laten terugkeren.

Casino

1980 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Don Chaffey. Met o.a. Mike Connors, Barry Van Dyke, Gene Evans, Hedley Mattingly en Gary Burghof.

Blake Edwards' oude Mr. Lucky-serie weer opgepoetst voor een pilot van een nieuwe reeks met Connors in de hoofdrol als eigenaar van een luxueus hotel annex gokpaleis. Edwards krijgt credit als creatief adviseur.

Backstairs at the White House

1979 | Historische film

Verenigde Staten 1979. Historische film van Michael O'Herlihy. Met o.a. Olivia Cole, Leslie Uggams, Louis Gossett jr, Robert Hooks en Leslie Nielsen.

Mini-serie in vier delen. Uitstekende verfilming van het boek van Francis Spatz Leighton en Lillian Rogers Parks waarin door de ogen van de zwarte bedienden de aanwezigheid van diverse Amerikaanse presidenten en hun familie in het Witte Huis wordt gezien. De serie kreeg een heleboel Emmy-nominaties maar won er niet één. Drama en humor wisselen elkaar af maar ondanks dat kon de serie de massa niet boeien.

The Immigrants

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Alan J. Levi. Met o.a. Stephen Macht, Sharon Gless, Aimee Eccles, Richard Anderson en Ina Balin.

Een Italiaanse immigrantenzoon wordt rond de eeuwwisseling een scheepsmagnaat in San Francisco, en vecht zich een weg naar de hogere kringen in Nob Hill. Een film naar de roman van Howard Fast, die oorspronkelijk in twee delen werd vertoond.

The Bastard

1978 | Historische film

Verenigde Staten 1978. Historische film van Lee H. Katzin. Met o.a. Andrew Stevens, Tom Bosley, Kim Cattrall, Buddy Ebsen en Lorne Greene.

Naar de roman van John Jakes. We volgen Fransman Philipe Charboneau die achter zijn ware identiteit weet te komen, dan een Engelsman is en Philip Kent heet en knokt om zijn geboorterecht als illegale zoon van een edelman te verkrijgen. Samen met zijn moeder, Neal, steekt hij de oceaan over en werpt zich in de Amerikaanse Revolutie, de onafhankelijkheidsoorlog rond 1771. Goed gemaakte dramafilm met echter voldoende actie om een breed publiek te boeien, uitgezonden in twee delen en later gevolgd door THE REBELS en THE SEEKERS. De verhaalstem in de oorspronkelijke versie is van Raymond (Perry Mason-Ironside) Burr. Aanvankelijk getiteld THE KENT CHRONICLES.

No Room to Run

1978 | Thriller

Australië 1978. Thriller van Robert Michael Lewis. Met o.a. Richard Benjamin, Paula Prentiss, Barry Sullivan, Noel Ferrier en Ray Barrett.

De PR-functionaris van een Amerikaanse multinational (Benjamin) krijgt de opdracht contracten te overhandigen aan een Australische klant, maar de voorziene ontmoeting loopt uit op een schietpartij waarbij een dodelijk slachtoffer valt. Hij ontkomt met de tas met papieren en wordt gezocht door de politie. Als gevolg zit hij verstrikt in kuiperijen op hoog niveau. Ondanks het intrigerende gegeven een uiterst saaie film.

Caravans

1978 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Western van James Fargo. Met o.a. Christopher Lee, Anthony Quinn, Jennifer O'Neill, Michael Sarrazin en Joseph Cotten.

Aan de verfilming van het eigentijdse verhaal over de grote woestijn van de gevierde veelschrijver James Michener kan men vooral zien, dat kosten geen rol hebben gespeeld bij de produktie. Maar degenen, die zich niet laten beetnemen weten, dat het hier om een ordinaire western gaat, waarin cowboys uitrijden om een schoon blank meisje te redden uit de klauwen van een indianenstam, waar ze inmiddels tot squaw gemaakt is van het in wapens handelende opperhoofd.

The Washington Affair

1977 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1977. Thriller van Victor Stoloff. Met o.a. Barry Sullivan, Carol Lynley, Tom Selleck, Arlene Banas en Kathleen Gaffney.

Een claustrofobische thriller, die bijna geheel in slechts twee kamers gefilmd werd. Corrupte zakenman Walter Nicholson (Sullivan) zet met een verborgen camera en vrouwen een val voor hoge ambtenaar Jim Hawley (Selleck) om hem te dwingen een contract te tekenen voor de bouw van een nieuw type vliegtuig. De film haalde de bioscoop niet, maar kwam boven water toen Selleck's tv-serie Magnum, P.I. overal een succes werd.

Grand Jury

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Christopher Cain. Met o.a. Bruce Davison, Meredith MacRae, Leslie Nielsen, Barry Sullivan en Sharon Thomas.

Saai drama over Davison en MacRae, die ongewild verstrikt raken in verzekeringszwendel.

God! Oh

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Carl Reiner. Met o.a. John Denver, Jeff Corey, Barry Sullivan, Donald Pleasence en Paul Sorvino.

Saai drama over Davison en MacRae, die ongewild verstrikt raken in verzekeringszwendel.

French Quarter

1977 | Drama, Historische film, Horror

Verenigde Staten 1977. Drama van Dennis Kane. Met o.a. Bruce Davison, Lindsay Bloom, Virginia Mayo, Alisha Fontaine en Lance LeGault.

Vreemde film over een hedendaags plattelandsmeisje dat haar geluk gaat zoeken in New Orleans, waar ze in handen valt van een voodoo-meesteres, die haar terugvoert naar een bordeel rond 1900, waar haar maagdelijkheid per opbod verkocht wordt. In feite meer een curiosum dan een goede film. Alle acteurs spelen twee rollen, een in het hedendaags verhaal en een in het verleden. Het grootste raadsel van de film is wat Mayo ertoe heeft aangezet om, jaren na haar 'afscheid' de dubbelrol als 'hoerenmadam' te aanvaarden? Schitterende score van Dick Hyman, die thema's van Scott Joplin in eigen partituur verwerkte.

Survival

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Michael Campus. Met o.a. Barry Sullivan, Anne Francis, Sheree North, Chuck McCann en Otis Young.

Een intrigerend psychologisch drama dat zichzelf het graf inpraat. De gasten aan een diner spelen een spel waarbij ieder zijn aanwezigheid moet rechtvaardigen waarna allen, op twee na, bij meerderheid van stemmen voorgoed worden verwijderd.

Rich Man, Poor Man, Book 2

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Jules Irving, Lou Antonio en Bill Bixby. Met o.a. Peter Strauss, Gregg Henry, James Carroll Jordan, Susan Blakely en Kay Lenz.

Mini-serie in 22 afleveringen. Na het grandioze succes van de eerste serie moest er een vervolg komen. Daar [KA1]e[KA1]en van de beide broers vermoord werd (Nick Nolte) is alleen Rudy Jordache (Strauss) over. We volgen hem in zijn verdere succesvolle leven. Maar hoe succesvol ook, Rudy heeft de nodige problemen met zijn omgeving, vooral met zijn stiefzoon en neef (Henry en Jordan). De serie sloeg wel aan maar het werd wat het scenario aanging touwtrekken: de op hoog niveau begonnen reeks eindigde bijna in een soap-opera. Strauss zelf zette er een punt achter door zich te laten vermoorden.

Once an Eagle

1976 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1976. Oorlogsfilm van E.W. Swackhamer en Richard Michaels. Met o.a. Sam Elliott, Cliff Potts, Darleen Carr, Amy Irving en Glenn Ford.

Mini-serie in zeven delen. De belevenissen van Elliott en Potts beginnen in volle actie aan het front in WO I. Dan volgt de terugkeer en de tijd in Amerika tot aan WO II. Peter Fischer baseerde zijn scenario op de roman van Anton Myer. Het eerste deel is het boeiendste van de serie; de sympathie voor Elliott en de opgeroepen antipathie voor Potts gaan niet altijd op.

Napoli violenta

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Maurizio Merli, John Saxon, Barry Sullivan, Maria Grazia Spina en Silvano Tranquilli.

Een nieuw aangestelde politiecommissaris in Napels komt in conflict met de leider van de lokale mafia, maar slaagt er niet in hem uit te schakelen totdat hij buiten de wet treedt en hem doodt, terwijl hij een ander voor de moord laat opdraaien. De wijze waarop de passiviteit en angst van de burgerbevolking worden getoond, geeft enige meerwaarde aan deze harde politiefilm die zich zowel qua scenario als vormgeving aan alle (Italiaanse) clichés en effecten van het genre houdt.

The Human Factor

1975 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1975. Misdaad van Edward Dmytryk. Met o.a. George Kennedy, John Mills, Raf Vallone, Rita Tushingham en Barry Sullivan.

Amorele slachtpartij. John Kinsdale (Kennedy) spoort de moordenaars van zijn familie per computer op, waarna hij deze aan Berkeley afgestudeerde mannen op bloederige wijze afmaakt. Geen spoor van menselijke waardigheid te bekennen. Het scenario is van Peter Powell en Thomas Hunter. Het camerawerk is van Ousama Rawi.

Take a Hard Ride

1975 | Western

Italië​/​​Verenigde Staten 1975. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Jim Brown, Lee Van Cleef, Fred Williamson, Catherine Spaak en Jim Kelly.

Eric Bercovici en Jerry Ludwig schreven het krankzinnige scenario van deze actierijke western, waarin de actie niet bepaald begrijpelijk of logisch is; een kniesoor echter die daar op let. Dit Amerikaans-Italiaanse product werd op de Canarische eilanden opgenomen met een Italiaanse regisseur en Amerikaanse acteurs. Andrews heeft vee verkocht maar wordt op de weg terug naar Sonora, waar zijn opdrachtgevers op het geld wachten, neergeschoten. Hij vertrouwt de centen, 86.000 dollar, toe aan Brown die bereid is het geld naar de rechtmatige eigenaren in Sonora te brengen. Onderweg wil iedereen hem dat geld afhandig maken en dat rechtvaardigt elke schietpartij en achtervolging die plaatsvindt. Voor de actieliefhebber is het best onderhoudend. Van Cleef is de sinistere premiejager en Sullivan is de sheriff, die niet helemaal kosjer is. Anthony M. Dawson regisseert als Antonio Margheriti.

Collision Course

1975 |

Verenigde Staten 1975. Anthony Page. Met o.a. Henry Fonda, E.G. Marshall, Lucille Benson, Lloyd Bochner en Ward Costello.

Fonda als generaal MacArthur en Marshall als president Truman in een gedramatiseerde documentaire van Ernest Kinoy over de meningsverschillen van beiden hoe en volgens welke methoden de Koreaanse oorlog beëindigd moest worden. Veel gepraat en een statisch mengsel van feiten en speculatie.

Hurricane

1974 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Jerry Jameson. Met o.a. Larry Hagman, Martin Milner, Jessica Walter, Barry Sullivan en Will Geer.

Levendige opnamen van een enorme orkaan kunnen het gemakkelijk opnemen tegen de GRAND HOTEL-achtige, stereotiepe karakters die zich in het rampgebied bevinden.

Earthquake

1974 | Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1974. Drama van Mark Robson. Met o.a. Charlton Heston, Ava Gardner, George Kennedy, Geneviève Bujold en Richard Roundtree.

Deze blockbuster over een zware aardbeving in Los Angeles verscheen in het kielzog van succesvolle rampenfilms als Airport en The Poseidon Adventure. Het script komt van Mario 'The Godfather' Puzo, maar het obligate drama is vanzelfsprekend ondergeschikt aan de spectaculaire special effects, die naar pre-CGI-maatstaven behoorlijk overtuigen. Om de spanning te verhogen werd Earthquake destijds uitgebracht met 'sensurround-audio', waarbij via speciale speakers zulke lage frequenties werden weergegeven dat de grond ervan trilde. Niet tot ieders vreugde: er werden diverse gevallen gemeld van scheurende plafonds, spontane neusbloedingen en dergelijk ongemak.

The Magician

1973 | Mysterie

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Bill Bixby, Keene Curtis, Joan Caulfield, Kim Hunter en Elizabeth Ashley.

De pilot voor een serie, die maar matig succes boekte, over een goochelaar annex privé-detective. Dit keer steekt hij zijn neus in een mogelijke samenzwering en brengt hij aan het licht dat een vliegtuigongeluk in scène is gezet.

Savage

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Steven Spielberg. Met o.a. Martin Landau, Barbara Bain, Will Geer, Paul Richards en Michelle Carey.

Journalisten die betrokken zijn bij een onderzoek vinden een skelet in het toilet van een lid van het Hoge Gerechtshof. Dit was de pilot voor een eventuele serie van het duo Landau/Bains en tevens Spielbergs laatste tv-film.

Letters from Three Lovers

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van John Erman. Met o.a. Martin Sheen, Belinda J. Montgomery, Ken Berry, Juliet Mills en June Allyson.

Dit drama-in-drie-delen haakt in op toestanden van echtparen, die zonder bezorging van brieven onvolledig zijn. De banale verbindingsfactor (Jones als postbode) bederft veel van het bedoelde effect.

Cannon: He Who Digs a Grave

1973 | Mysterie

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Richard Donner. Met o.a. William Conrad, Anne Baxter, Barry Sullivan en David Janssen.

Cannon helpt een oude vriend uit de oorlog, die wegens twee moorden wordt aangeklaagd. De goede gastrollen geven wat fleur aan dit middelmatige verhaal. Gelukkig is Conrad zoals altijd prima op dreef als de lijvige detective.

Kung Fu

1972 | Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Jerry Thorpe. Met o.a. David Carradine, Barry Sullivan, Keith Carradine, Philip Ahn en Keye Luke.

Twee verhalen worden parallel verteld: de opleiding van de Amerikaanse Chinees Carradine tot boedhistisch monnik en zijn eerste avontuur in Amerika, waar hij in conflict komt met spoorwegbouwer Sullivan. Hij moest China ontvluchten omdat hij daar gezocht wordt voor moord. Pilot van de cult-serie, die in de jaren zeventig overal een grote aanhang kende. Het is meer [KA1]e[KA1]en grote meditatie over leven en dood dan een actiefilm. Carradine is geknipt om de mystiek van het personage uit te beelden. Scenario is van Ed Spielman en Howard Friedlander. Richard L. Rawlings stond achter de camera, terwijl Eugene Lourie de artistieke leiding had. Na stopzetting van de serie speelde Carradine zijn rol nogmaals in KUNG FU:THE MOVIE (1986) in een regie van Richard Lang, die fungeerde als regie- assistent voor deze pilot.

The Price

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Fielder Cook. Met o.a. George C. Scott, Barry Sullivan, David Burns en Colleen Dewhurst.

Scott en Sullivan zijn broers die elkaar niet kunnen luchten. De eerste is een agent en de ander een rijke chirurg. Als hun vader sterft ontmoeten de beide mannen elkaar voor het eerst na 16 jaar, bij de begrafenis. Tussen hen ontstaat een verbitterde discussie.

Yuma

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Ted Post. Met o.a. Clint Walker, Barry Sullivan, Edgar Buchanan, Kathryn Hays en Peter Mark Richman.

De wetsdienaar in een stadje in het uiterste westen moet het opnemen tegen de broer van een gevangene, waarbij hij een heel komplot moet ontmaskeren. Een ouderwetse western met een scenario (van Charles Wallace) zonder pit. Goede regie en een slot vol actie maken wel weer veel goed.

The House on Greenapple Road

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Robert Day. Met o.a. Christopher George, Janet Leigh, Julie Harris, Tim O'Connor en Walter Pidgeon.

Een onderhoudend politiemysterie, zich afspelend in een Californisch voorstadje. De zogenaamde weergave van de manier waarop de gemiddelde stadspolitie en de overheid zich gedragen. Een beschaafde echtgenoot (O`Connor) vreest voor het leven van zijn losbandige vrouw (Leigh). Halverwege al te ingewikkeld om nog goed te kunnen worden. 'Pilot' voor de DAN AUGUST tv-serie.

Cannon

1970 | Mysterie

Verenigde Staten 1970. Mysterie van George McCowan. Met o.a. William Conrad, Vera Miles, J.D. Cannon, Lynda Day en Earl Holliman.

Een nogal gezette detective wordt ingehuurd door de vrouw van een oude vriend om de moordenaar van haar man te vinden; de zaak wordt in verband gebracht met kleinsteedse corruptie. Te veel ontknopingen tussendoor zorgen voor nogal wat verwarring halverwege het einde. Pilot voor de gelijknamige tv-serie.

This Savage Land

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Vincent McEveety. Met o.a. Barry Sullivan, Brenda Scott, Andrew Prine, Kelly Corcoran en Katherine Squire.

Universal bracht deze western als bioscoopfilm in 1969 uit. In werkelijkheid betreft het hier de [KL]pilotfilm[KLE], in twee delen uitgezonden, voor de TV-western-serie THE ROAD WEST, uitgezonden op 12 en 19 september 1966. Het verhaal van Richard Fielder gaat over de weduwnaar Sullivan die met zijn ouders en kinderen (Prine, Scott, Corcoran) na de Burgeroorlog naar het westen trekt om daar geconfronteerd te worden met een bende ex- soldaten van de Zuidelijken onder commando van Scott, die de omgeving in vlammen zet. Zijn moeder wordt daarbij vermoord. Als de rook is opgetrokken trouwt hij met Hays, dochter van de plaatselijke arts. Seel is zijn vader en Corbett is Hays' broer; zij vormden de vaste bezetting van de 26-delige tv-serie uit 1966/67. De pilot was een goede start met vooral een goede rol van George C. Scott als de bendeleider.

The Immortal

1969 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Joseph Sargent. Met o.a. Christopher George, Jessica Walter, Barry Sullivan, Carol Lynley en Ralph Bellamy.

Een ongelijke mengelmoes van SF (naar de roman van James Gunn) en drama. Een autocoureur ontdekt dat in zijn bloed vreemde antilichaampjes zitten die hem immuun maken om ouder te worden. De complicaties en de nevenintriges hebben veel meer tijd van ontwikkeling nodig. Pilot voor tv-serie.

Tell Them Willie Boy Is Here

1969 | Western, Drama

Verenigde Staten 1969. Western van Abraham Polonsky. Met o.a. Robert Redford, Katharine Ross, Robert Blake, Susan Clark en Barry Sullivan.

Een loodzware film over de jacht op een Indiaan die iemand uit zelfverdediging doodde. De pretenties worden niet waargemaakt, maar de regie is zo goed dat je het gepreek erbij vergeet. Het is Polonsky's eerste film nadat hij 21 jaar tevoren, na FORCE OF EVIL, als linkse regisseur op de zwarte lijst werd gezet. Scenario naar de roman Willie Boy, a Desert Manhunt van Harry Lawton. Camerawerk van Conrad Hall. Gefilmd in Panavision.

Shark!

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Samuel Fuller. Met o.a. Burt Reynolds, Barry Sullivan, Arthur Kennedy, Silvia Pinal en Enrique Lucero.

Een groep avonturiers duikt naar een gezonken schat, waarbij de aanwezigheid van haaien hun grootste probleem is. Interessante onderwateropnamen, maar een afgezaagd verhaal. Het scenario is van Fuller en John Kingsbridge. Het camerawerk is van Raul Martinez Solares en Said Karem.

Night Gallery

1969 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1969. Thriller van Boris Sagal, Steven Spielberg, Barry Shear en B. Shear. Met o.a. Roddy McDowall, Ossie Davis, Barry Sullivan, Tom Bosley en George Macready.

Film in drie delen. Ieder deel draait om een les die (via Rod Serling) geleerd kan worden uit bepaalde schilderijen: een verachtelijk neefje verhaast de dood van een gefortuneerde grijsaard; een kunstverzamelaar treft maatregelen voor een oogtransplantatie; een uit een strafkamp ontsnapte gevangene, voortvluchtig in Zuid-Amerika. Een juiste mengeling van melodrama, moraliteit en bovennatuurlijke elementen. Uit de film kwam later een tv-serie voort.

It Takes All Kinds

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Eddie Davis. Met o.a. Robert Lansing, Vera Miles, Barry Sullivan, Sid Melton en Penny Sugg.

Een redelijk drama over bedriegerij met Miles die Lansing in bescherming neemt als hij per ongeluk een zeeman in een gevecht in Australië doodt. Niets bijzonders.

How to Steal the World

1968 | Thriller, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1968. Thriller van Sutton Roley. Met o.a. Robert Vaughn, David McCallum, Barry Sullivan, Eleanor Parker en Leslie Nielsen.

UNCLE-agenten Napoleon Solo (Vaughn) en Ilya Kuryakin (McCallum) rukken uit om een krankzinnig geworden collega te beletten met behulp van zenuwgas de wereld aan zich te onderwerpen. Veel traditionele actie en vuurgevechten moeten de toeschouwer het uitzicht op het zeer magere scenario ontnemen. Geijkt spionagewerk zonder verrassingen. Het scenario is van Norman Hudis, en het camerawerk van Robert B. Hauser.

Buckskin

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Michael D. Moore. Met o.a. Barry Sullivan, Joan Caulfield, Wendell Corey, Lon Chaney jr en John Russell.

Landbaron Corey probeert hofsteders van zijn gebied te jagen, maar politieman Sullivan is er om hem hiervan te weerhouden in deze typische western.

Bucksin

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Met o.a. Joan Caulfield, Barbara Hale, Barry Sullivan, John Russell en Lon Chaney jr.

Landbaron Corey probeert hofsteders van zijn gebied te jagen, maar politieman Sullivan is er om hem hiervan te weerhouden in deze typische western.

Johnny Belinda

1967 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1967. Drama van Paul Bogart. Met o.a. Mia Farrow, Ian Bannen, Barry Sullivan, Ruth White en David Carradine.

Allan Sloane bewerkte het overbekende verhaal van het dove meisje Belinda (Farrow) dat weinig liefde ontvangt van haar vader (Sullivan) maar waarover een dokter zich ontfermt (Bannen). Dan raakt Belinda in verwachting van Carradine, die haar aanrandde.

Intimacy

1966 |

Verenigde Staten 1966. Victor Stoloff. Met o.a. Jack Ging, Nancy Malone, Joan Blackman, Barry Sullivan en Jackie de Shannon.

Een derderangs drama. Zal op tv beter overkomen dan het verdient door het gegeven: spionage in Washington met verborgen camera's.

An American Dream

1966 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1966. Drama van Robert Gist. Met o.a. Stuart Whitman, Eleanor Parker, Janet Leigh, Barry Sullivan en Lloyd Nolan.

Van de oorspronkelijke roman van Norman Mailer is niet veel meer overgebleven en het verhaal over een tv-commentator die door onderwereld en politie gezocht wordt wegens moord op zijn vrouw is zeer oppervlakkig. De nachtmerriescènes zijn steriel.

Terror en el espacio

1965 | Horror, Sciencefiction

Italië​/​​Spanje 1965. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barry Sullivan, Ángel Aranda, Norma Benguell, Evi Marandi en Ivan Rassimov.

Een groep astronauten ondergaat gedaantenverwisselingen op een planeet die bevolkt wordt door onbeschrijflijke wezens, die zich dreigend opstellen. Eén van de meest opmerkelijke films van de inmiddels overleden Bava. De film weet het 'pulp'-genre uit de science fiction op suggestieve wijze om te vormen - met een gevoel voor esthetiek en een zwak voor onverklaarbare angst, die typerend zijn voor de regisseur. De Amerikaanse superproduktie ALIEN nam er zelfs enige elementen uit over.

Planet of the Vampires

1965 | Horror

Italië​/​​Spanje 1965. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barry Sullivan, Norma Bengell, Evi Marandi en Ángel Aranda.

Deze fijne pulpfilm van Italiaanse horrormeester Mario Bavo (Black Sunday, Blood and Black Lace) schijnt van grote invloed te zijn geweest op sf-klassieker Alien (1979). In een Star Trek-achtig ruimteschip benadert een groep astronauten, gehuld in stoere leren pakjes, een mysterieuze planeet. Plots gaat de bemanning elkaar bruut te lijf - wat voor vreemde krachten zijn hier aan het werk? Bavo weet vaardig een paranoïde sfeer op te bouwen, waardoor de film - campy decors en houterig acteerwerk ten spijt - nog behoorlijk spannend wordt.

My Blood Runs Cold

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van William Conrad. Met o.a. Troy Donahue, Joey Heatherton, Barry Sullivan, Jeanette Nolan en Yoey Heatherton.

Een jongeman ziet in een meisje een voorouderlijke gelijkenis, wat hem een liefdesaffaire van generaties her doet memoreren. Zeker niet slecht maar men moet er de Lucille Ball- show niet voor overslaan.

Harlow

1965 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1965. Drama van Alex Segal. Met o.a. Carol Lynley, Efrem Zimbalist jr, Barry Sullivan, Hurd Hatfield en Ginger Rogers.

Amateuristisch, geïmproviseerd saai gegeven, vaag gebaseerd op de filmster uit de jaren dertig. Rogers als moeder Harlow is het beste. Op videotape gemaakt. Verdween naar de achtergrond door de Levinefilm met Carroll Baker.

Stage to Thunder Rock

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van William F. Claxton. Met o.a. Barry Sullivan, Marilyn Maxwell, Scott Brady, Lon Chaney jr en John Agar.

Dit was [KA1]e[KA1]en van de westerns die A.C. Lyles voor Paramount produceerde en die stampvol zaten met bekende gezichten uit het genre. Het scenario van Charles Wallace is niet onaardig maar Claxtons uitwerking soms te langdradig. Sullivan is de sheriff die bankrover Taeger (later bekend van de TV-serie HONDO) gevangen heeft genomen. Brady poogt de bandiet in handen te krijgen teneinde de uitgeloofde premie in ontvangst te kunnen nemen. Sullivan krijgt het ook aan de stok met Wynn, de vader van de rover. Bell Jr. is de zoon van de inmiddels gestorven Rex Bell, westernster uit de jaren twintig en dertig, en later gouverneur-generaal van Nevada.

Pyro

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Julio Coli en Julio Coll. Met o.a. Barry Sullivan, Martha Hyer, Sherry Moreland en Soledad Miranda.

Vreemde thriller over man die bij brand omkwam en zich wreken wil op ex-vriendin die het vuur aanstak.

Man in the Middle

1964 | Misdaad, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van Guy Hamilton. Met o.a. Robert Mitchum, France Nuyen, Barry Sullivan, Keenan Wynn en Alexander Knox.

Een niet overtuigende, warrige verfilming van Howard Fasts boek The Winston Affair, over een Amerikaanse legerofficier die van moord beschuldigd wordt; statische scènes in de rechtszaal.

A Gathering of Eagles

1963 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1963. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Rock Hudson, Rod Taylor, Mary Peach, Robert Lansing en Barry Sullivan.

De bekende formule van mannen in training en hun activiteiten buiten de dienst wordt gebruikt om de film te concentreren op het Strategic Air Command; Hudson speelt zijn rol bijzonder geloofwaardig. Het scenario is van Robert Pirosh naar een verhaal van Sy Bartlett. Het camerswerk is van Russell Harlan.

Light in the Piazza

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Guy Green. Met o.a. Olivia de Havilland, Rossano Brazzi, Yvette Mimieux, George Hamilton en Barry Sullivan.

Een prachtig melodrama dat voorspoedig voortrolt. De moeder wil zo snel mogelijk haar niet al te snuggere dochter uithuwelijken, maar ze is er niet zeker van of ze wel eerlijk is tegenover de gegadigde. Mooi gefilmd op locatie in Italië.

The Purple Gang

1960 | Misdaad

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Frank McDonald. Met o.a. Barry Sullivan, Robert Blake, Elaine Edwards, Marc Cavell en Jody Lawrence.

Knappe rolbezetting, afgezaagd politie-contra-gangsters-verhaal.

Seven Ways from Sundown

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Harry Keller. Met o.a. Audie Murphy, Barry Sullivan, Venetia Stevenson, John McIntire en Kenneth Tobey.

Sundown Jones, dat is de naam van Murphy in deze goede western. Hij is een Texas Ranger die de opdracht krijgt met McIntire achter bandiet Sullivan aan te gaan. McIntire wordt onderweg neergeschoten en Murphy weet Sullivan gevangen te nemen. Op de lange weg terug ontstaat tussen de beide mannen een bijzondere relatie die zelfs in vriendschap omslaat. Maar het noodlot is niet te ontlopen. Het einde is beklemmend. Fraaie rollen van Murphy en Sullivan, in een relatie die doet denken aan die van Murphy en Dan Duryea in RIDE CLEAR OF DIABLO. Clair Huffaker schreef de film en Ellis Carter maakte de opnamen voor producent Gordon Kay. Rooney is een zoon van Mickey.

Wolf Larsen

1958 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Harmon Jones. Met o.a. Barry Sullivan, Peter Graves, Gita Hall en Thayer David.

Een aardige filmversie van Jack Londons boek The Sea Wolf waarin Sullivan op doelmatige wijze een tirannieke kapitein op een naargeestig schip speelt.

Another Time, Another Place

1958 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Lewis Allen. Met o.a. Lana Turner, Barry Sullivan, Glynis Johns en Sean Connery.

De Amerikaanse journaliste Turner is tot over haar oren verliefd op radioman Connery, die de geschiedenis van de wederopbouw van Londen na WO II vertelt. Kort nadat hij haar heeft bekend dat hij getrouwd is en een zoon heeft, komt hij om bij een vliegtuigcrash. Tot groot ongenoegen van haar baas en verloofde Sullivan gaat Turner naar Cornwall, op zoek naar Connery`s echtgenote Johns. Goed vertelt melodrama, dat je hoe dan ook raakt. Het groeien van de vriendschap tussen Turner en Johns (die niet beseft dat ze met de minnares van haar man te maken heeft) wordt gevoelig maar niet sentimenteel gebracht. Connery heeft al de nodige flair in een van zijn eerste belangrijke filmrollen. Stanley Mann baseerde zijn scenario op de roman van Lenore Coffee. Jack Hildyard deed camera. Gedraaid in Vista Vision.

Another Place Another Time

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Lewis Allen. Met o.a. Lana Turner, Barry Sullivan, Sean Connery en Glynis Johns.

De Amerikaanse journaliste Turner is tot over haar oren verliefd op radioman Connery, die de geschiedenis van de wederopbouw van Londen na WO II vertelt. Kort nadat hij haar heeft bekend dat hij getrouwd is en een zoon heeft, komt hij om bij een vliegtuigcrash. Tot groot ongenoegen van haar baas en verloofde Sullivan gaat Turner naar Cornwall, op zoek naar Connery`s echtgenote Johns. Goed vertelt melodrama, dat je hoe dan ook raakt. Het groeien van de vriendschap tussen Turner en Johns (die niet beseft dat ze met de minnares van haar man te maken heeft) wordt gevoelig maar niet sentimenteel gebracht. Connery heeft al de nodige flair in een van zijn eerste belangrijke filmrollen. Stanley Mann baseerde zijn scenario op de roman van Lenore Coffee. Jack Hildyard deed camera. Gedraaid in Vista Vision.

The Way to the Gold

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Robert D. Webb. Met o.a. Jeffrey Hunter, Sheree North, Barry Sullivan, Neville Brand en Walter Brennan.

Een kronkelig verhaal over een begraven schat.

Forty Guns

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Samuel Fuller. Met o.a. Barbara Stanwyck, Barry Sullivan, Dean Jagger, John Ericson en Gene Barry.

Stanwyck is de ongekroonde koningin van Cochise County, Arizona. Wanneer ze uit rijden gaat wordt ze steeds vergezeld door veertig gewapende begeleiders. Washington stuurt politieman Sullivan, samen met zijn broers, naar het stadje. Wanneer de plaatselijke sheriff wordt neergeschoten door Stanwycks broer Ericson, gooit Sullivan hem de gevangenis in. De volgende dag echter verklaren verschillende getuigen dat hij uit zelfverdediging handelde. Het is duidelijk voor Sullivan dat Stanwyck niets te maken heeft met de wetteloosheid van haar broer en de confrontatie Sullivan-Ericson is onvermijdelijk. Uitzonderlijk sterke western van Fuller, die ook het scenario schreef, met een vrouw als heldin. Alle personages zijn randfiguren en echte winnaars bestaan niet in het universum van Fuller, die zich verzekerde van en uitstekende cast. Een briljante film. Camerawerk van Joseph Biroc. Gedraaid in CinemaScope.

Dragoon Wells Massacre

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Harold Schuster. Met o.a. Barry Sullivan, Dennis O'Keefe, Mona Freeman, Katy Jurado en Sebastian Cabot.

Spannende western, geschreven door Warren Douglas naar een verhaal van Oliver Drake. Schuster is in vorm en cameraman William Clothier verdient lof voor zijn grandioze, soms zelfs imponerende beelden. Een groep blanken wil door vijandig Indianengebied heen. Diverse doden vallen onder hen voordat het leger op het laatste moment te hulp schiet. De onderlinge karakterverhoudingen zijn boeiend. Sullivan is een moordenaar en gevangene van marshal Bardette. O'Keefe is de leider van de groep, hij is verloofd met Freeman maar toont steeds meer interesse voor Jurado. Kortom, voldoende ingrediënten om de aandacht vast te houden.

Ain't No Time Glory

1957 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Met o.a. Barry Sullivan en Gene Barry.

Een oorlogsfilm voor de tv-serie PLAYHOUSE 90 over een officier in het Amerikaanse leger die een Duitse vesting probeert in te nemen. Weinig actie.

The Maverick Queen

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Joseph Kane en Joe Kane. Met o.a. Barbara Stanwyck, Barry Sullivan, Scott Brady, Mary Murphy en Wallace Ford.

Stanwyck onderhoudt in haar saloon-hotel veel contacten met de Wild Bunch van de Sundance Kid (Brady) en Butch Cassidy (Petrie). Sullivan, een detective, moet de bende oprollen. Hij geeft zich uit voor Cole Younger, maar dan komt de echte Younger (Davis) te voorschijn. Stanwyck is ondertussen verliefd geworden op Sullivan en dat heeft catastrofale gevolgen. Kenneth Gamet en DeVallon Scott bewerkten een verhaal van Zane Grey, dat niet klaar was toen die in 1939 stierf. Het was de eerste maal dat een Republic-film in Naturama werd opgenomen, Jack Marta was de cameraman.

Julie

1956 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Drama van Andrew L. Stone. Met o.a. Doris Day, Barry Sullivan, Frank Lovejoy, Mae Marsh en John Gallaudet.

Griezelig melodrama over stewardess Julia Benton (Doris) die achtervolgd wordt door haar tweede, psychopatische echtgenoot pianist Henry Benton (Jourdan), die haar eerste vermoord heeft. Spannend, tot de belachelijke climax. Het scenario is van regisseur Stone. Het camerawerk is van Fred Jackson, Jr.

Texas Lady

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Tim Whelan. Met o.a. Claudette Colbert, Barry Sullivan, Gregory Walcott, James Bell en Horace McMahon.

De laatste film van Whelan (1893-1957) is een mislukking. Dat is de schuld van scenarist Horace McCoy die een matig verhaaltje op tafel legde. Colbert erft een krantenbedrijfje in het Wilde Westen, in een stadje waar een paar machtige ranchers de dienst uitmaken. De gokker Sullivan dingt naar haar hand maar is niet de enige. Praktisch geen actie; wel aardig spel, maar dat boeit niet met zo'n verhaal. Ray Rennahan deed de cameratechniek voor producent Nat Holt.

Strategic Air Command

1955 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1955. Drama van Anthony Mann. Met o.a. June Allyson, James Stewart, Frank Lovejoy, Barry Sullivan en Bruce Bennett.

Zes jaar nadat hij het leger heeft verlaten, wordt Stewart, die inmiddels een veelbelovende honkbalspeler is, weer onder de wapenen geroepen. Zijn vrouw Allyson is allesbehalve opgetogen met het vooruitzicht dat haar man weer zal gaan vliegen, en ook een promotie tot kolonel kan haar niet vermurwen. Stewart zelf ziet het evenmin zitten. Hij vindt zich te oud. Hij heeft de technische ontwikkelingen niet gevolgd, en nu zou hij de nieuwste jets moeten testen. Sentimentele film, die opvalt door de knappe luchtsequenties. Zodra de camera is geland, zakt alles echter weer weg in de stroperigheid. Uitstekend spel van Stewart, maar Allyson toont hier één van haar gruwelijkste vertolkingen. Valentine Davies en Beirne Lay Jr. schreven het script, en William Daniels deed camera. Oorverdovende score van Victor Young. Gedraaid in VistaVision.

Queen Bee

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Ranald MacDougall. Met o.a. Joan Crawford, Barry Sullivan, Betsy Palmer, John Ireland en Fay Wray.

Crawford in de hoofdrol grijpt haar kans in het bestieren van iedereen die op haar plantage woont in het zuiden van de VS, met echtgenoot Sullivan die voor een ironische ontknoping zorgt.

The Miami Story

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Fred F. Sears en Fred Sears. Met o.a. Barry Sullivan, Luther Adler, John Baer, Adele Jergens en Beverly Garland.

Een weinig toegankelijke ex-bajesklant Sullivan zoekt en vindt rehabilitatie in een vakantieplaats, in Florida.

Playgirl

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Joseph Pevney. Met o.a. Shelley Winters, Barry Sullivan, Gregg Palmer, Richard Long en Kent Taylor.

Winters is zeer op haar gemak in dit drama over een bij gangsters betrokken meisje.

Loophole

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Harold D. Schuster. Met o.a. Barry Sullivan, Charles McGraw, Dorothy Malone, Don Haggerty en Mary Beth Hughes.

De verbeeldingsvolle behandeling van een vaak verteld verhaal over een bankemployé die van diefstal wordt beschuldigd en zelf de echte boeven pakt.

Her 12 Men

1954 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Greer Garson, Robert Ryan, Barry Sullivan, Richard Haydn en Barbara Lawrence.

Een sentimentele film met Garson als toegewijde juf op een jongensschool. Een niet-geslaagde poging GOODBYE, MR. CHIPS te imiteren. Scenario van William Roberts en Laura Z. Hobson. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Jeopardy

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van John Sturges. Met o.a. Barbara Stanwyck, Barry Sullivan, Ralph Meeker en Lee Aaker.

Een spannend maar oppervlakkig verhaal (van Maurice Zimm, bewerkt tot scenario door Mel Dinelli) met Stanwyck op vakantie in Mexico, die haar echtgenoot van de ondergang probeert te redden, en vervolgens zelf gekidnapt wordt door Meeker, een ontsnapte moordenaar. Achter de camera stond Victor Milner.

Cry of the Hunted

1953 | Misdaad

Verenigde Staten 1953. Misdaad van Joseph H. Lewis. Met o.a. Vittorio Gassman, Barry Sullivan, Polly Bergen, William Conrad en Mary Zavian.

Na zo'n 120 films, waaronder Profumo di Donna (1974) en Sleepers (1996), gaf acteur Vittorio Gassman (1922-2000) vorig jaar de geest. Vannacht is hij nog in de kracht van zijn leven in de zompige moerassen van Louisiana, als een ontsnapte gevangene opgejaagd door sheriff Tunner (Sullivan). Gassman's werk voor de grote Amerikaanse studio's in de jaren vijftig is zeker niet zijn beste maar minimalist regisseur Joseph H. Lewis haalt maximaal resultaat uit zijn acteurs en het beperkte budget. (VM/VPRO Gids)

China Venture

1953 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Don Siegel. Met o.a. Edmond O'Brien, Barry Sullivan, Jocelyn Brando, Richard Loo en Philip Ahn.

Opwindende avonturenfilm tijdens WO II over een groep mariniers met de opdracht een Japanse marinecommandant die gezocht wordt door de Amerikaanse inlichtingendienst, gevangen te nemen.

The Bad and the Beautiful

1952 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Lana Turner, Dick Powell, Gloria Grahame en Barry Sullivan.

Georgia Lorrison (Turner), een actrice, James Bartlow, een scenarioschrijver en Fred Amiel, een regisseur, maken studiobaas Harry Pebbel via flashbacks duidelijk waarom ze weigeren nog langer te werken met producent Jonathan Shields (Douglas). Het portret van een filmproducent die er via kleine B-films in slaagt producer te worden van big-budgetfilms, is erg cynisch. Vijf Oscars.

Skirts Ahoy!

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Esther Williams, Joan Evans, Vivian Blaine, Barry Sullivan en Keefe Brasselle.

De leuke rolbezetting houdt het wormstekige verhaal over drie vrouwtjes en hun vriendjes niet drijvende.

Three Guys Named Mike

1951 | Komedie, Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1951. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Jane Wyman, Van Johnson, Barry Sullivan, Howard Keel en Phyllis Kirk.

Een aardige, onschuldige komedie over stewardess Wyman, die verliefd is op drie mannen: haar charmante gezagvoerder, een intellectuele wetenschapper en een rokkenjager uit het advertentiewezen. Ze heten allemaal Mike! Nog steeds genietbaar en met een gelukkige afloop. Scenario van Sheldon Leonard.

The Unknown Man

1951 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Richard Thorpe. Met o.a. Walter Pidgeon, Ann Harding, Barry Sullivan, Keefe Brasselle en Lewis Stone.

Een zeer bekwame bezetting draagt bij tot dit verhaal over een advocaat die ontdekt dat zijn cliënt in een moordzaak schuldig is, waarna hij op onverwachte wijze het recht doet zegevieren. Het scenario is van Ronald Miller en George Froeschel. Het camerawerk is van Wiliam Mellor.

Payment on Demand

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Bette Davis, Barry Sullivan, Peggie Castle, Jane Cowl en Kent Taylor.

Een goed behandelde kroniek over het huwelijk tussen Davis en Sullivan, met de nadruk op de gebeurtenissen die leiden tot een echtscheiding.

No Questions Asked

1951 | Misdaad

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Harold F. Kress. Met o.a. Barry Sullivan, Arlene Dahl, Jean Hagen, George Murphy en William Reynolds.

Een pittig werkje rond Sullivan die gemakkelijk succes denkt te vinden via de paden der misdaad.

Mr. Imperium

1951 | Romantiek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1951. Romantiek van Don Hartman. Met o.a. Lana Turner, Ezio Pinza, Marjorie Main, Barry Sullivan en Debbie Reynolds.

Kroonprins Pinza wordt tijdens een vakantiereisje smoorverliefd op revuedanseresje Turner. Hun idylle wordt ruw verstoord als Pinza's vader overlijdt en hij wordt teruggeroepen om zijn plicht te doen als koning. Ontgoocheld stort Turner zich op haar carrière, wordt een Hollywood-ster, maar kan haar 'prince charming' niet vergeten. Weinig origineel, maar wel veel glitter, mooie kleren en kleuren.

Inside Straight

1951 | Drama, Western

Verenigde Staten 1951. Drama van Gerald Mayer. Met o.a. David Brian, Arlene Dahl, Barry Sullivan, Mercedes McCambridge en Lon Chaney jr.

Een gefilmd portret over hebzucht en corruptie. De eerzuchtige Rip MacCool wordt rijk in het San Francisco van 1870. Hij ontdekt dan dat zijn leven erg leeg is. Het scenario is van Guy Trosper. Het camerawerk is van Ray June.

Cause for Alarm

1951 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Tay Garnett. Met o.a. Loretta Young, Barry Sullivan, Bruce Cowling, Margalo Gillmore en Bradley Mora.

Ellen Jones (Young), echtgenote van de psychisch gestoorde Georges (Sullivan), probeert op alle mogelijke manieren een brief, die al gepost is terug te krijgen, omdat deze haar in verband zou kunnen brengen met een moord. Interessante, maar niet helemaal gelukte psychologische thriller met een verrassende plotwending. Het scenario van Mel Dinelli en Tom Lewis geeft de hoofdrolspelers de kans hun talent ten volle aan te wenden. De regie van Tay Garnett is echter te zwak om de film boven de middelmaat te krijgen. Joseph Ruttenberg hanteerde de camera. De melodieuze score is gemaakt door André Previn.

The Outriders

1950 | Western, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1950. Western van Roy Rowland. Met o.a. Joel McCrea, Arlene Dahl, Barry Sullivan, Ramon Novarro en James Whitmore.

Het overbekende verhaaltje met alle bijbehorende clichés over drie soldaten van de Conferatie die na hun ontsnapping uit een gevangenis in Missouri een goudzending proberen buit te maken voor de Zuidelijken tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Nancy Goes to Rio

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Ann Sothern, Jane Powell, Barry Sullivan, Carmen Miranda en Louis Calhern.

Een aardige, wellicht wat gekunstelde MGM-musical (een nieuwe uitgave van Deanna Durbins IT'S A DATE), met Sothern en Powell als moeder en dochter die knokken om een royaal betaalde toneelrol en, door een misverstand, om een man.

Grounds for Marriage

1950 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Van Johnson, Kathryn Grayson, Paula Raymond, Barry Sullivan en Lewis Stone.

Vernuftige muzikale komedie over opera-ster Grayson en haar ex-echtgenoot, de arts Johnson.

A Life of Her Own

1950 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1950. Romantiek van George Cukor. Met o.a. Lana Turner, Ray Milland, Tom Ewell, Louis Calhern en Ann Dvorak.

Turner staat centraal in een romance op drie fronten die tot hartzeer voor allen leidt. Dvorak pakt uit met een heel goede rol als ouder wordend model.

The Great Gatsby

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Elliott Nugent. Met o.a. Alan Ladd, Betty Field, Macdonald Carey, Barry Sullivan en Ruth Hussey.

Bewerking van F. Scott Fitzgeralds boek waarmee men op een verkeerd spoor zit. Het gaat over een mysterieuze jonge miljonair die in de jaren 1920-30 in botsing komt met de gemeenschap op Long Island. Er wordt teveel gepraat en men heeft het veel te literair willen maken. Ladd doet het behoorlijk goed, maar Field (als Daisy Buchanan) speelt haar rol vreemd gemelijk. Eerder verfilmd in 1926, en opnieuw in 1974. Scenario van Cyril Hume en Richard Maibaum. Camerawerk van John Seitz.

Tension

1949 | Drama, Actiefilm, Film noir

Verenigde Staten 1949. Drama van John Berry. Met o.a. Richard Basehart, Audrey Totter, Cyd Charisse, Barry Sullivan en Tom D'Andrea.

De verlegen Warren (Basehart) stelt een grondig wraakplan op om zijn ruimdenkende vrouw Claire (Totter) die hem in de steek liet, te straffen. Een rustig verlopend drama. Het scenario is van Allen Rivkin naar het verhaal van John Klorer.

Bad Men of Tombstone

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Kurt Neumann. Met o.a. Barry Sullivan, Marjorie Reynolds, Broderick Crawford, Fortunio Bonanova en Guinn 'Big Boy' Williams.

Een ongewone western waarin revolverheld Sullivan op het rechte pad wil komen door zijn huwelijk met Reynolds. Als hij bendeleider Crawford neerschiet vindt hij zelf ook de dood. Zelden, zeker in die tijd niet, gingen helden én bandieten dood in westerns.

Any Number Can Play

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Clark Gable, Alexis Smith, Wendell Corey, Audrey Totter en Mary Astor.

Eenvoudig drama over een eigenaar van een gokhuis, Charley Enley Kyng (Gable), die van zijn vrouw Lon (Smith) en zoon Paul (Hickman) is vervreemd. Goede karakterrollen brengen nog wat leven in de film. Richard Brooks bewerkte een roman van Edward Harris Heth tot scenario. Camerawerk van Harold G. Rosson.

Smart Woman

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Edward A. Blatt. Met o.a. Brian Aherne, Constance Bennett, Barry Sullivan, Michael O'Shea en James Gleason.

Advocate Bennett gaat voorbij aan haar liefde als het om de vervolging van een corrupte officier van Justitie en andere topambtenaren gaat.

The Gangster

1947 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1947. Drama van Gordon Wiles. Met o.a. Barry Sullivan, Belita, Joan Lorring, Akim Tamiroff en Harry Morgan.

Het rijk van de afperser Sullivan wordt bedreigd. Zijn concurrent verovert steeds meer van zijn gebied en bewerkt nu Tamiroff, eigenaar van een keten van snack-bars. Hij weet niet meer wie hij nog kan vertrouwen of op wie hij nog kan rekenen. Hij staat er alleen voor, zit zonder geld en heeft geen hulp. Moet hij toegeven en de stad ontvluchten of in een laatste wanhopige krachttoer proberen zijn oude positie te heroveren? Indrukwekkend portret van een gangsterbaas, schitterend gespeeld door Sullivan. Daniel Fuchs bewerkte voor het scenario zijn eigen roman Low Company. Het is symbolisch voor het einde van het individuele gangsterdom, ten voordele van de georganiseerde misdaad. Ireland is knap in de bijrol van een gokker die bedreigd wordt door zijn zwager omdat hij geld van hem had achterover gedrukt. Sobere stadsfotografie van Paul Ivano.

Framed

1947 | Western, Film noir

Verenigde Staten 1947. Western van Richard Wallace. Met o.a. Glenn Ford, Janis Carter, Barry Sullivan, Edgar Buchanan en Karen Morley.

Carter en Sullivan willen Ford bij een ongeluk laten verbranden, het doen voorkomen of Sullivan dood is en er vandoor gaan met het geld van de bank waar hij werkt. Het loopt echter anders dan ze gepland hadden.

Suspense

1946 | Mysterie

Verenigde Staten 1946. Mysterie van Frank Tuttle. Met o.a. Barry Sullivan, Belita, Bonita Granville, Albert Dekker en Eugene Pallette.

Een verhaal, zonder enige spanning, over een eerzuchtige schoft (Sullivan), die de getrouwde schaatsster Belita tracht te versieren. De film is niet geheel ontbloot van fraaie opnamen, maar sleept zich door het mulle zand voort, voorzien van clichés uit de film noir en enkele muzikale hoogtepunten zoals 'Ice Cuba'. De beginscène is het beste van de hele film. Het script is afkomstig van Philip Yordan.

Getting Gertie's Garter

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Dennis O'Keefe, Marie McDonald, Barry Sullivan, Binnie Barnes en Sheila Ryan.

In het brave leventje van de pas getrouwde O`Keefe duikt een oude weelderige liefde op (het resultaat van een losbandig vrijgezellenbestaan). Zij heeft een intiem kleinnood in haar bezit, dat ze verborgen houdt in het kledingsstuk uit de titel. Als O'Keefe dit te pakken wil krijgen, loopt zijn huwelijk een dubbel risico. Een klucht van het betere soort, waar de ene grap razend snel op de andere volgt.

Duffy's Tavern

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Barry Sullivan, Marjorie Reynolds, Bing Crosby, Dorothy Lamour en Alan Ladd.

Rampzalige 'komedie' waarin radioman Ed Gardner probeert Duffy's Tavern te redden, en Victor Moore hetzelfde doet met zijn platenmaatschappij. Er zijn geen verzachtende omstandigheden aan te voeren, behalve de gastrollen van een paar dozijn Paramount-sterren.

Rainbow Island

1944 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1944. Musical van Ralph Murphy. Met o.a. Dorothy Lamour, Eddie Bracken, Gil Lamb, Barry Sullivan en Anne Revere.

Een goede bezetting is het voornaamste pluspunt in deze muzikale komedie over zeelui, die gestrand zijn op een eiland vol knappe inboorlinges.

Lady in the Dark

1944 | Muziek

Verenigde Staten 1944. Muziek van Mitchell Leisen. Met o.a. Ginger Rogers, Ray Milland, Jon Hall, Warner Baxter en Barry Sullivan.

Succesvol moderedactrice Rogers geniet met volle teugen van de pleziertjes van het bonte, rijke leven en heeft geen tijd en oog voor mannen die naar haar lonken. Als ze in een leegte belandt, probeert ze met psycho-analyse haar problemen op te lossen. Een nieuwe versie van de musical van Kurt Weill. Ondanks het ruime budget is deze bewerking niet al te indrukwekkend en lang niet alle songs zijn opgenomen.

And Now Tomorrow

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Alan Ladd, Loretta Young, Susan Hayward, Barry Sullivan en Beulah Bondi.

Arme dokter Ladd wordt verliefd op een dove mondaine patiënte, Young, in deze Rachel Field-romance; soms zeer moeizaam verloop.

The Woman of the Town

1943 | Western

Verenigde Staten 1943. Western van George Archainbaud. Met o.a. Claire Trevor, Albert Dekker, Barry Sullivan, Henry Hull en Marion Martin.

Een eersteklas western met Dekker die als Bat Masterson moet kiezen tussen zijn liefde voor revuedanseres Trevor en gezag en orde.