The King of the Kickboxers

1991, Lucas Lowe, 95 minuten

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Lucas Lowe. Met o.a. Loren Avedon, Richard Jaeckel, Billy Blanks, Don Stroud en Sherrie Rose.

VPRO Cinema

Avedon, de ster uit KARATE TIGER 2 en KARATE TIGER 3 -vandaar de alternatieve titel KARATE TIGER 4 - is een New Yorkse politieman, die in Tha[KA3]iland (de film is deels in Bangkok, deels in Toronto opgenomen) als jonge knaap zijn broer voor zijn ogen zag vermoorden. Hij wordt door Interpol benaderd om in Bangkok een misdaad-organisatie op te rollen, gespecialiseerd in het maken van gevechtfilms, waarin de acteurs ook daadwerkelijk worden gedood! Dit laatste wordt gedaan door de moordlustige zwarte Blanks (zesvoudig wereldkampioen kickboxen) die ook de dood van Avedons broer op zijn geweten heeft. Ondanks het doorzichtig verhaaltje, een zoveelste variatie op een leeggemolken thema en vertolkingen die nergens op lijken, af en toe spectaculaire actie en goede in scène gezette gevechten.

credits

Regie:
Lucas Lowe
Cast:
Loren Avedon, Richard Jaeckel, Billy Blanks, Don Stroud, Sherrie Rose, William Long, Keith Cooke, Jerry Trimble, David Sterling
Jaar:
1991
Alt. titels:
King of the Kickboxers, The, Karate Tiger 4
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Kick-boksen, Martial-arts
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The King of the Kickboxers (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer