Leven en dood op het land

1964, Emile Degelin, 82 minuten

Belgiƫ 1964. Drama van Emile Degelin. Met o.a. Dolf Tilleman, Alice De Groeve, Mathilde Van Mol, Veerle Van Laere en Elisabeth Dulac.

VPRO Cinema

Schitterende verfilming van de twee novellen: [KL]De boer die sterft[KLE] van Karel Van de Woestijne en [KLE]In `t water[KLE] van Stijn Streuvels. In het eerste deel ziet Tillemans als stervende boer zijn leven terug. Geen literaire verfilming, dus minder het psychische proces van de stervende boer (zoals bij de schrijver), maar meer sfeerschepping met aangrijpende vertolking van Tilleman. [KLE]In `t water[KLE] vertelt het tragische verhaal van een jongeman die noodgewongen moet trouwen met een lelijk meisje dat hij zwanger heeft gemaakt. Op hun huwelijksdag springt hij in de Schelde, achternagezeten door zijn kersverse bruid. Beiden verdrinken. Prijs voor de Lange Speelfilm op het Zesde Nationaal Festival van de Belgische Film (1964) in Antwerpen.

credits

Regie:
Emile Degelin
Cast:
Dolf Tilleman, Alice De Groeve, Mathilde Van Mol, Veerle Van Laere, Elisabeth Dulac, Simone De Wit, Maurits De Roeck, Denise Wouters
Muziek:
Jos Mertens
Jaar:
1964
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Belgiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Leven en dood op het land (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer