Millennium

1989, Michael Anderson, 108 minuten

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Kris Kristofferson, Cheryl Ladd, Daniel J. Travanti, Robert Joy en Lloyd Bochner.

VPRO Cinema

Het onderzoek naar een botsing in de lucht tussen een Boeing 747 en een DC 10 leidt tot de ontdekking van het bestaan van een vrouwelijke commando-eenheid uit het jaar 2990 en de daarmee samenhangende toekomstige beschaving. Het zwakke verhaal, het weinig originele dialoog en Ladd die voornamelijk van garderobe en haarstijl wisselt (en zonder hartstocht speelt) reduceren de film vrijwel tot een prul, ondanks het feit dat Kristoffersen alles op alles zet, de andere spelers hun best doen en regisseur Anderson ál zijn ervaring met SF-films aanwendt. De speciale effecten zijn netjes in orde, maar verbleken totaal bij BATMAN of GHOSTBUSTERS. Scenario van John Varley naar zijn eigen verhaal Air Raid. Camerawerk van Rene Ohashi.

credits

Regie:
Michael Anderson
Cast:
Kris Kristofferson, Cheryl Ladd, Daniel J. Travanti, Robert Joy, Lloyd Bochner, Brent Carver, Maury Chaykin, David McIlwraith, Al Waxman, Victoria Snow, Travanti, Daniel J
Scenario:
John Varley
Camera:
Rene Ohashi
Muziek:
Eric N. Robertson, Mark Mancina
Jaar:
1989
Genres:
Sciencefiction, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Millennium (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer