Verenigde Staten 1985. Komedie van Neal Israel. Met o.a. John Murray, Jennifer Tilly, James Keach, Brian Backer en Sally Kellerman.

VPRO Cinema

Voor de onhandige Murray is elk voertuig een moordwapen. Verkeersregels kent hij niet of interpreteert hij verkeerd. Veiligheidsvoorschriften zijn aan hem niet besteed en hij is een regelrecht gevaar voor zijn medemens. Na de zoveelste ernstige overtreding trekt de rechter zijn rijbewijs in en verplicht hij hem lessen te volgen bij de genadeloze politieman Keach. Idiote aaneenschakeling van de domste gags die ooit voor de Amerikaanse film werden bedacht. De acteurs zouden verplicht moeten worden bijlessen te nemen op een toneelschool. Regisseur Israel en Pat Proft hebben deze onzin op papier gezet, en hun Police Academy-succes deed de Europese distributeurs na de flop in Amerika besluiten de film in onze contreien uit te brengen als Traffic Academy, maar zelfs dat mocht niet baten. Murray en Keach zijn resp. de broers van Bill en Stacy. Fotografie van Robert Elswit. Ook bekend als Traffic School.

credits

Regie:
Neal Israel
Cast:
John Murray, Jennifer Tilly, James Keach, Brian Backer, Sally Kellerman, Fred Willard, Lisa Hart Carroll, Wendie Jo Sperber, Clara Peller, Nedra Volz, Ned Eisenberg
Camera:
Robert Elswit
Muziek:
Ralph Burns
Jaar:
1985
Alt. titels:
Traffic School, Traffic Academy
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Moving Violations (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken