Italiƫ/Verenigde Staten 1959. Drama van Henry Koster. Met o.a. Ava Gardner, Anthony Franciosa, Amedeo Nazzari, Gino Cervi en Massimo Serato.

VPRO Cinema

Rond 1790 is Spanje is een land van vreemde contrasten, waar in de straten wordt gedanst terwijl de revolutie broeit en de inquisitie blindelings en moorddadig toeslaat. Te midden van de uitbundige menigte staart de jonge Francisco Goya (Franciosa) bezeten naar de bloedmooie hertogin van Alba (Gardner). Deze beide mensen, die zijn voorbestemd voor roem en tragiek, worden onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken en storten zich in een van de beroemdste liefdesgeschiedenissen aller tijden. Stijlvolle maar langdradige biografische film, die een loopje neemt met de werkelijkheid en ondanks het talent van de hoofdrolspelers niet kan overtuigen. Het scenario van Norman Corwin, Giorgio Prosperi en Albert Lewin is gebaseerd op een verhaal van Oscar Saul en Talbot Jennings. Mooie fotografie van Giuseppe Rotunno en een prachtige score van Angelo Lavagnino. Gedraaid in Technirama.

credits

Regie:
Henry Koster
Cast:
Ava Gardner, Anthony Franciosa, Amedeo Nazzari, Gino Cervi, Massimo Serato, Lea Padovani, Carlo Rizzo, Ivana Kislinger, Audrey MacDonald, Patrick Crean, Tonio Selwart
Muziek:
Angelo Francesco Lavagnino
Jaar:
1959
Alt. titels:
La Maja desnuda
Genres:
Drama, Historische film
Landen:
Italiƫ, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Naked Maja (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken