Patria

1917, Theodore Wharton, 0 minuten

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van Theodore Wharton, Leo Wharton en Jacques Jaccard. Met o.a. Irene Castle, Warner Oland, Milton Sills, Floyd Buckley en Marie Walcamp.

VPRO Cinema

Serial in vijftien hoofdstukken. Het debuut van Valentino in een klein rolletje. Deze serial was niets anders dan een patriottistische propagandafilm waarin de ouders van Castle een fonds hebben gesticht waarin een fortuin is gestort. Zodra Amerika in grote moeilijkheden zou komen moet Castle van dat geld Amerika van wapens en munitie voorzien. Japanners en Mexicanen azen op de centjes, maar Castle wordt geholpen door Sills zodat het kapitaal in Amerikaanse handen blijft. The Last of the Fighting Channings van Louis Joseph Vance was de basis voor het scenario van Vance zelf en J.B. Clymer en Charles Goddard. Marcel Allain deed het camerawerk voor de firma van de gebroeders Wharton.

credits

Regie:
Theodore Wharton, Leo Wharton, Jacques Jaccard
Cast:
Irene Castle, Warner Oland, Milton Sills, Floyd Buckley, Marie Walcamp, George Maharoni, Allen Murnane, Dorothy Green, Wallace Beery, Jack Holt, Rudolph Valentino
Jaar:
1917
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Patria (1917) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer