Frankrijk/China 1988. Biografie van Jacques Dorfmann. Met o.a. Quing Yi, Tu Huai Quing, Chen Jie, Jiang Wen en Zhou Yiemang.

VPRO Cinema

Verfilming van de enigszins autobiografische bestseller van Chow Ching Lie. Het complexe verhaal over drie generaties van een familie uit Shanghai tijdens een zeer turbulente periode in de geschiedenis. Deze enorme produktie kostte vijfendertig miljoen francs, maar het resultaat rechtvaardigt de uitgave. Het lijkt een Chinese GONE WITH THE WIND. Soms wat langdradig, maar zeer de moeite waard. Een jaar later voor de televisie bewerkt van 190m, maar waarom die moeite is genomen, valt nauwelijks te begrijpen. In feite is de tweede versie nutteloos en een stuk saaier maar hij beantwoordt zonder enige twijfel beter aan de eisen van de commercie. De film is beter van opbouw en verdient bovendien de voorkeur omdat die paar extra scènes die het tempo eruit halen ontbreken.

credits

Regie:
Jacques Dorfmann
Cast:
Quing Yi, Tu Huai Quing, Chen Jie, Jiang Wen, Zhou Yiemang, Huang Zhong Yin, Jiang Xi Ren, Gabriel Monnet, John Gilchrist, Huang Fei, Elisabeth Sung, Beulah Quo, Yu Zhong
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1988
Alt. titels:
Palanquin des larmes, Le
Genres:
Biografie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, China

op televisie
0 uitzendingen

Le palanquin des larmes (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken