Paris By Night

1988, David Hare, 103 minuten

Verenigd Koninkrijk 1988. Thriller van David Hare. Met o.a. Charlotte Rampling, Michael Gambon, Robert Hardy, Iain Glen en Jane Asher.

VPRO Cinema

Weinig sterke film over een lid van het Europees parlement voor de Britse Conservatieve Partij, die in Parijs een louche zakenrelatie van haar man tegenkomt die ooit door haar echtgenoot in het verderf werd gestort. Ze denkt dat hij teveel weet en bezig is haar carri[KA2]ere stuk te maken. Ze gelooft dat ze nu boven de wet staat en duwt hem de Seine in. Achteraf blijkt de verkeerde gedood te zijn en dat een partijgenoot haar politieke bestaan systematisch vernietigt. Hoewel een cynisch beeld van een maatschappij geschetst wordt, waarin gevestigde zaken door het Thatcherisme gedevalueerd zijn ([KA1]elk middel mag het doel heiligen), gaat dit op zichzelf best interessante gegeven de mist in door slecht dialoog (door Hare zelf geschreven) en de vage regie, die niet uit de rolbezetting haalt, wat er in zit. Al met al behoorlijk saai.

credits

Regie:
David Hare
Cast:
Charlotte Rampling, Michael Gambon, Robert Hardy, Iain Glen, Jane Asher, Andrew Ray, Niamh Cusack, Jonathan White, Linda Bassett, Roberty Flemyng, Sandi Toksvig, Ian Glen
Muziek:
George Delarue
Jaar:
1988
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Paris By Night (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer