Scared to Death

1947, Christy Cabanne, 65 minuten

Verenigde Staten 1947. Thriller van Christy Cabanne. Met o.a. Bela Lugosi, Douglas Fowley, Joyce Compton, George Zucco en Nat Pendleton.

VPRO Cinema

Compton is dood, maar de oorzaak is niet onmiddellijk vast te stellen. Op de autopsietafel vertelt ze zelf wat er is gebeurd. Ze was getrouwd met de zoon van een arts, maar van liefde was al lang geen sprake meer. Toen hypnotiseur Lugosi, de neef van de arts, onverwacht op bezoek kwam, rijpte er een plan om haar uit de weg te ruimen door gebruik te maken van haar mysterieuze verleden. Vooral de aanwezigheid van een schmierende Lugosi maakt deze alledaagse thriller, waarvan het enige mysterie al door de titel wordt uitgelegd, een aardige tijddoder voor de liefhebbers van dit soort camp. Veel drukdoenerij maar weinig echte spanning in het scenario van W.J. Abbott. Soms valt er zelfs te lachen om de bewust ingelaste grappen. De enige kleurenfilm met Lugosi, in beeld gebracht door Marcel Le Picard.

credits

Regie:
Christy Cabanne
Cast:
Bela Lugosi, Douglas Fowley, Joyce Compton, George Zucco, Nat Pendleton, Molly Lamont, Angelo Rossito, Roland Varno, Angelo Rossitto
Scenario:
W.J. Abbott
Camera:
Marcel Le Picard
Muziek:
Carl Hoefle
Jaar:
1947
Alt. titels:
The autopsy, Accent on horror
Genres:
Thriller, Mysterie, Horror
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Scared to Death (1947) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer