Sherlock Holmes and the Secret Weapon

1942, Roy William Neill, 65 minuten

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Roy William Neill. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Lionel Atwill, Kaaren Verne, William Post en Jr..

VPRO Cinema

Holmes (Rathbone) moet de uitvinder van een nieuw wapengeleidesysteem beschermen, waardoor bommen accuraat afgeworpen kunnen worden. Dit om te verhinderen dat zijn uitvinding in handen zou vallen van de nazi`s. Maar de uitvinder wordt gekidnapt door Moriarty. Een spannende aflevering van deze populaire serie, vrij gebaseerd op het verhaal [KL]The Dancing Men[KLE] van Sir Arthur Conan Doyle (wat zich vooral beperkt tot de gebruikte codetaal). Atwill is een duivelse Moriarty, die niet de minste scrupules kent. De film is ook beschikbaar in computer- gekleurde versie, maar tracht de zwart/wit versie te zien, want het gebruik van de contrast-rijkdom is bijzonder functioneel in deze film. Het feit dat Holmes ineens werkzaam is tijdens WO II stoort eigenlijk niet eens. Zie ook: 'Sherlock Holmes'-serie. Ook bekend als SECRET WEAPON.

credits

Regie:
Roy William Neill
Cast:
Basil Rathbone, Nigel Bruce, Lionel Atwill, Kaaren Verne, William Post, Jr., Dennis Hoey, Mary Gordon, Holmes Herbert, Harold DeBecker, William Post Jr.
Scenario:
Scott Darling, Edward T. Lowe jr, Edmund L. Hartmann
Productie:
Howard Benedict
Camera:
Lester White
Muziek:
Frank Skinner
Jaar:
1942
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Propagandafilm, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer