Verenigde Staten 1986. Komedie van Steve Miner. Met o.a. C. Thomas Howell, Arye Gross, Rae Dawn Chong, James Earl Jones en Melora Hardin.

VPRO Cinema

Rijkeluiszoontje Howell wil naar Harvard om rechten te studeren, maar zijn ouders willen hem niet langer onderhouden. Geen nood. Met een speciale zonnecrème maakt hij zijn huid donker en zo slaagt hij erin een studiebeurs in de wacht te slepen, die eigenlijk bedoeld was voor Chong. Als kleurling krijgt hij de nodige problemen op school. Oppervlakkige komedie over racisme, goed bedoeld, maar te conventioneel uitgewerkt met teveel boertige humor. Het scenario van Carol Black bevat nogal wat onwaarschijnlijke elementen, zoals de racistische huisbaas, een zwarte prof die extra streng is voor zijn rasgenoten en het blanke meisje dat kost wat kost met een zwarte naar bed wil. In beeld gebracht door Jeffrey Jur.

credits

Regie:
Steve Miner
Cast:
C. Thomas Howell, Arye Gross, Rae Dawn Chong, James Earl Jones, Melora Hardin, Leslie Nielsen, James Sikking, Max Wright, Jeff Altman, Julia Louis-Dreyfus, Ron Reagan, Marie Cheatham
Camera:
Jeff Jur
Muziek:
Tom Scott
Jaar:
1986
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Soul Man (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken