Third Man on the Mountain

1959, Ken Annakin, 105 minuten

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Ken Annakin. Met o.a. James MacArthur, Michael Rennie, Janet Munro, James Donald en Herbert Lom.

VPRO Cinema

In 1856 benut een jonge Zwitser (MacArthur) ieder moment van zijn vrije tijd om aan de bergsport te doen, want hij heeft zich voorgenomen de hoogste berg van zijn land, de Citadel (in werkelijkheid de Matterhorn), te bedwingen. Ondanks zijn ambitie moet hij heel wat weerstand overwinnen: tegenwerking van zijn oom en tante, die hem proberen tegen te houden omdat zijn vader door een ongeval op die berg omkwam, en ook zijn eigen angst om een dodelijke val te maken. Dan wordt hij een handje geholpen door Munro, Donald en Naismith en zijn volharding wordt beloond; bovendien heeft hij meer geleerd dan alleen maar bergbeklimmen. Een goede avonturenfilm van Disney met faaie opnamen. Helen Hayes is te zien in een gastrolletje als toeriste. Scenario van Eleanore Griffin.

credits

Regie:
Ken Annakin
Cast:
James MacArthur, Michael Rennie, Janet Munro, James Donald, Herbert Lom, Laurence Naismith, Walter Fitzgerald, Lee Patterson, Nora Swinburne, Ferdy Maine
Scenario:
Eleanore Griffin
Jaar:
1959
Alt. titels:
La sfida dal terzo uomo
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Alpinisme, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Third Man on the Mountain (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer