Verenigde Staten 1926. Western van Albert S. Rogell. Met o.a. Ken Maynard, Kathleen Collins, David Torrence, T. Roy Barnes en James Mason.

VPRO Cinema

Het paard Tarzan is in gevaar: het dier kent degene die zijn baas vermoord heeft en die wil het paard laten doden. Mason is de schurk, die tevens naar de hand dingt van Collins, maar deze wil juist dat Maynard het paard redt. Een uitstekende western vol actie, en wat sentiment als de liefde tussen Maynard en Tarzan soms doordringend wordt getoond. Tussen de ster en zijn paard bestond een bijzondere band. Maynard, met zijn diverse huwelijken waarvan het een na het ander in snel tempo ten onder ging, hield van Tarzan. Hij kocht het prachtdier in 1924, 3 jaar oud tegen goed 50 dollar! Tot aan Tarzans dood in 1940 waren zij onafscheidelijk - het dier kon veel, heel veel. Marion Jackson bewerkte het boek Ride Him Cowboy van Kenneth Perkins, onder welke titel de film opnieuw gemaakt werd in 1932 met John Wayne. Sol Polito was de cameraman.

credits

Regie:
Albert S. Rogell
Cast:
Ken Maynard, Kathleen Collins, David Torrence, T. Roy Barnes, James Mason, Otis Harlan, Joseph Swickard, Pat Harmon, Frank Lackteen, Bruce Gordon
Jaar:
1926
Alt. titels:
Unknown Cavalier, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Unknown Cavalier (1926) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken