Attenti ragazzi, chi rompe... paga

1976, Calvin Jackson Padget, 88 minuten

Italië 1976. Actiefilm van Calvin Jackson Padget. Met o.a. Robin McDavid, Giancarlo Prete, Gianni Rizzo, Silvano Bernabei en Lars Bloch.

VPRO Cinema

Een groentehandelaar die een schip in Istanboel had gecharterd om tomaten te vervoeren, komt erachter dat de schipper de groente gebruikt om een wapensmokkel te verhullen. Er ontstaat een handgemeen en zijn leven wordt gered door een ex-militair, die op weg is naar Tibet om te mediteren. Getweeën besluiten zij de smokkelaars mores te leren. De handelaar belooft hem uit dank naar Tibet te brengen, maar de twee, die een onwaarschijnlijk duo vormen, ontmoeten allerlei obstakels op hun kronkelige pad. Een der laatst bekende werkjes van Giorgio Ferroni, die meestal op de credits vermeld staat als Calvin Jackson Paget, maar hier als Padget. De regisseur is bekend geworden door zijn spektakelfilms die hij onder eigen naam regisseerde; hij maakte geschiedenis door Italiaanse acteurs exportnamen in het Engels aan te meten. Het scenario is van Robert Matale en Sandor Mancori stond achter de camera.

credits

Regie:
Calvin Jackson Padget
Cast:
Robin McDavid, Giancarlo Prete, Gianni Rizzo, Silvano Bernabei, Lars Bloch, Giovanni Cianfriglia, Rocco Lerro, Muzaffer Tema, Birtane Gungor, Necdet Kokes
Scenario:
Robert Matale
Camera:
Sandor Mancori
Jaar:
1976
Alt. titels:
Zwei total verrückte Typen, Who Breaks Pays
Genres:
Actiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

Reageer