Verenigde Staten 1993. Drama van Menahem Golan. Met o.a. Michelle Greene, Ely Pouget, Kyle Secor, Alex Hyde-White en Ralph Wilcox.

VPRO Cinema

Aannemer Jackson onderdrukt zijn vrouw Greene met fysiek en geestelijk geweld. Hun troosteloze huwelijk is kinderloos en als zij een affaire begint met apotheker Wilcox, raakt ze gedeprimeerd en doet ze een zelfmoordpoging. Ze bleek in verwachting en de vrucht gaat daardoor verloren. Haar harteloze echtgenoot doet aangifte wegens illegale abortus. Geen wonder dat dit misselijk makende drama twee jaar lang op de plank lag voordat het op het filmfestival van Santa Barbara in première ging. De eendimensinale personages en het zwakke scenario van Nelly Adnil en Jonathan Platnick naar een verhaal van Bob Spitz helpen ook al niet. De kijk op het abortusvraagstuk aangedikt door de situering in de conservatieve staat Georgia zal in Europa weinig genade vinden. Het camerawerk is van David Max Steinberg.

credits

Regie:
Menahem Golan
Cast:
Michelle Greene, Ely Pouget, Kyle Secor, Alex Hyde-White, Ralph Wilcox, Leann Hunley, Rosemary Newcott, Dori Brenner, Dan Biggers
Camera:
David Max Steinberg
Muziek:
William T. Stromberg
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Silent Victim (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken