Die Karpfenschlacht

1985, Eckehard Munck, 50 minuten

Duitsland 1985. Familiefilm van Eckehard Munck. Met o.a. Markus Knott, Vitus Zeplichal, Franz Boehm, Karl Lange en Willy Schultes.

VPRO Cinema

In een klein dorpje in Neder-Beieren wordt in een herberg een karper zonder graten opgediend. Dit lijkt niemand te verbazen, aangezien het vaker gebeurt. Zakenman Boehm is er getuige van en hij ziet er heel wat winst in. De zoon van de herbergier, Knott, kent het geheim van de vis en stelt broeder Zeplichal van de abdij op de hoogte. Die experimenteert namelijk met Cypriol, een mysterieus middeltje dat in de 14e eeuw door een abt van de abdij is samengesteld. Cypriol veroorzaakt een eigenaardige metamofose bij dieren, en Knott en Zeplichal willen verhinderen dat het middel in handen van de industrie valt. Een gezellige fabel waarin dierenliefde wordt uitgespeeld tegen zakelijke belangen. De acteurs hebben geen moeite met enige 'overacting', maar dat zullen kinderen hun zeker niet kwalijk nemen. Regisseur Munck schreef het scenario naar een verhaal van Manfred Purzer. Uschi Koch had de leiding over de opnamen.

credits

Regie:
Eckehard Munck
Cast:
Markus Knott, Vitus Zeplichal, Franz Boehm, Karl Lange, Willy Schultes, Franziska Stömmer, Rolf Adena, Jochen Mann, Ingrid Wenz, Gerd Böckmann
Scenario:
Regisseur Munck
Muziek:
Christian Schubert, Simon Jeffes
Schrijver:
Manfred Purzer
Jaar:
1985
Alt. titels:
Karpfenschlacht, Die
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Karpfenschlacht (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer