Canada 1993. Drama van Paul Donovan. Met o.a. Nancy Beatty, Stephen McHattie, Deb Allen, Glenn Wadman en Matthew Ferguson.

VPRO Cinema

Beatty valt voor Billy Stafford (McHattie) juist als haar eigen huwelijk op de klippen is gelopen. Toch had ze beter moeten weten, want de prikkelbare Billy had zelf al twee huwelijken achter de rug en stond bekend als een drinker met zeer losse vuisten. Ze raakt in verwachting en zit gevangen. Billy`s gedrag wordt steeds gewelddadiger en Beatty`s leven en dat van haar kinderen wordt een hel. Totdat ze het niet meer uithouden kan en hem als een dolle hond neerschiet. Ze moet zich voor het gerecht verantwoorden, maar wordt vrijgesproken wegens zelfverdediging. Goed gespeelde, strak in elkaar gezette film, die bekroond werd. Naar een ware gebeurtenis in 1982 (het proces), die tot grote sensatie heeft geleid in Canada. Brian Vallee's boek uit 1986 was gebaseerd op interviews met Judith Hurshman, de beklaagde. Het scenario is van Judith Thompson en John Frizzell.

credits

Regie:
Paul Donovan
Cast:
Nancy Beatty, Stephen McHattie, Deb Allen, Glenn Wadman, Matthew Ferguson, Joadi Newcomb, Nancy Marshall, Tony Quinn, Richard Donat, Joan Gregson, Joseph Rutten
Scenario:
Judith Thompson
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Life With Billy (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken