Italië 1993. Fantasy van Pupi Avati. Met o.a. Luigi Diberti, Arnaldo Ninchi, Massimo Bellinzoni, Delia Lahav en Lorella Morlotti.

VPRO Cinema

Speelt in de Italiaanse provincie Emilia, in het jaar 962. In vijf verschillende maar met elkaar vervlochten verhalen, allen spelend tijdens de paasweek, staat een aantal mannen en vrouwen centraal. De personages bevinden zich op een gewijde plek, waar wonderen plaatshebben. Het gaat over een zwangere concubine, die met een dienstmeisje reist en hoopt de koning een zoon te baren, een stervende man die hoopt te sterven op de gewijde plaats, een veertienjarig meisje dat novice wil worden en twee beulen die elke drie maanden doodstraffen uitvoeren. Een nooit eerder vertoond Italië, met bijna voorchristelijke boeren, wanhopig wachtend op een teken uit de hemel dat nooit komt. Een verhaal over geloof en bijgeloof in de middeleeuwen met als voornaamste thema de dood. Schitterend opgenomen en geregisseerd.

credits

Regie:
Pupi Avati
Cast:
Luigi Diberti, Arnaldo Ninchi, Massimo Bellinzoni, Delia Lahav, Lorella Morlotti, Davide Celli, Michelangelo Brancato, Marcello Cesena, Massimo Sarchielli, Brizio Montinaro
Jaar:
1993
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Occultisme, Mythen en legenden
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Magnificat (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken