Duitsland 1937. Komedie van Jürgen von Alten. Met o.a. Ida Wüst, Heinrich George, Rotraut Richter, Sabine Peters en Heinz von Cleve.

VPRO Cinema

De tweede Duitse verfilming van het beroemde toneelstuk van Gerhart Hauptmann, waarin moeder Wolffen (W[KA3]ust), die om zichzelf en haar familie in leven te houden niet terugschrikt voor stroperij en diefstal, het middelpunt vormt. Directeur Wehrhahn (George) vermoedt niets. Hij ziet het eerder als zijn taak zijns inziens anarchistische elementen als de jonge ontwerper Dr. Fleischer (Cleve) te laten observeren. Wanneer moeder Wolffen een beverpels steelt, loopt haar rechtschapen dochter Leontine (Peters) van verdriet het water in, maar wordt door Dr. Fleischer gered. Deze gebeurtenis brengt moeder Wolffen tot inkeer. Ze geeft het bont terug en wordt eerlijk. In deze literatuurverfilming is Ida Wüst zowel in de vrolijke als in de dramatische momenten van de film indrukwekkend. Groots is ook Heinrich George als Wehrhahn. Alles bij elkaar een artistieke belevenis.

credits

Regie:
Jürgen von Alten
Cast:
Ida Wüst, Heinrich George, Rotraut Richter, Sabine Peters, Heinz von Cleve, Ernst Waldow, Albert Florath, Blandine Ebinger, Ewald Wenck, Eduard Wenck, Renée Stobrawa
Muziek:
Leo Leux
Jaar:
1937
Alt. titels:
Biberpelz, Der
Genres:
Komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Biberpelz (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken