Canada/Verenigde Staten 1994. Western van Eugene Levy. Met o.a. Kris Kristofferson, John Vernon, Fred Willard, Max Gail en Wendel Meldrum.

VPRO Cinema

Originele satire, die een heel geanimeerde western-parodie is. Destiny (Kristofferson) is een mysterieuze schutter, die in het stadje Marble Hat in Colorado betrokken raakt bij een lokale ruzie tussen de boeren, geleid door Fred Willard en de veehouders onder leiding van een kwaadaardige trein-magnaat (Vernon). Deze tv-film verflauwt enigszins door een voortsukkelend verhaal, geschreven door John Hemphill en regisseur Levy. De grappigste sc[KA2]enes zijn het fragment bij de begraafplaats en die met de logge dorpssmid (Pickens Jr.) en de gevoelige rancher (Gail), die homofiel blijken te zijn en hun ogen niet van elkaar af kunnen houden. Levy verdient lof voor het laten slagen deze prent. De prima cast zet duidelijke types neer. Heerlijke beelden van Ontario, Canada van Ray Brownstein en toepasselijke muziek van Bill Godderd.

credits

Regie:
Eugene Levy
Cast:
Kris Kristofferson, John Vernon, Fred Willard, Max Gail, Wendel Meldrum, Steve Landesberg, John Hemphill, Don Lake, Maria Vacratsis, Lou Wagner, James Pickens jr, Cody Jones
Scenario:
John Hemphill
Muziek:
Bill Godderd
Jaar:
1994
Genres:
Western, Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Sodbusters (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken