Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Toshiyuki Uno. Met o.a. Nicollette Sheridan, Gary Cole, Mara Wilson, Annie Corley en Ken Jenkins.

VPRO Cinema

Tv-film naar een ware gebeurtenis en een schaamteloos excuus om pijn te exploiteren. Jenny Barton (Sheridan) en haar man Jay (Cole) zijn yuppies met een dochter van zes, Barbara (Wilson). Jenny is weer in verwachting en door complicaties tijdens de geboorte, krijgt ze een beroerte. Eerst lijkt iedereen op te geven. Jay stuurt Jenny naar een fysiotherapeut, waartegen ze zich verzet. Hij wordt prikkelbaar, omdat hij gedwongen is huisman te spelen. Barbara eist haar echte moeder terug. De acteurs doen hun best, maar ze hebben niets origineels om mee te werken. Uno's regie is zwak en het tempo slaapverwekkend. De technische verzorging is tamelijk goed, ook de muziek van Jay Gruska, de echte Jay, waarop Cole's personage is gebaseerd. De kijker kan beter naar de reclame gaan kijken die uitzending door een commercieel station onderbreken. Scenario van Cathleen Young. Camerawerk van Tom Sigel.

credits

Regie:
Michael Toshiyuki Uno
Cast:
Nicollette Sheridan, Gary Cole, Mara Wilson, Annie Corley, Ken Jenkins, Lorraine Toussaint, Ben Masters, Tim Ransom, Bryan Clark, Trisha Simmons, Doris Roberts, Toni Sawyer, Scott Smith, Wesley Hayashi, Sarah Freeman, Lauren Kopit
Scenario:
Cathleen Young
Productie:
Susan Baerwald
Camera:
Tom Sigel, Newton Thomas Sigel
Muziek:
Jay Gruska
Montage:
David A. Simmons
Jaar:
1994
Alt. titels:
Time to Heal, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Time to Heal (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken