8 Seconds

1994, John G. Avildsen, 104 minuten

Verenigde Staten 1994. Biografie van John G. Avildsen. Met o.a. Luke Perry, Stephen Baldwin, James Rebhorn, Carrie Snodgress en Red Mitchell.

VPRO Cinema

Film over het leven over Lane Frost (Perry), die van eenvoudige afkomst is en in 1987 wereldkampioen rodeo rijden werd. Zijn vader (Rebhorn) was ook een rodeoster en Lane wil in zijn voetsporen treden. Na een keiharde training gaat hij met twee kameraden (Baldwin en Mitchell) het rodeowereldje in. Hij trouwt met zijn high school sweetheart (Geary), zij gaan voor een tijdje uit elkaar, maar verzoenen zich dan later weer. De film komt tot een hoogtepunt als Lane een wilde stier die niemand eerder aankon, berijdt. Het bekende spul met een vakkundig geschreven scenario van Monte Merrick, maar het is overduidelijk dat Perry, de mooie jongen uit de tv-serie Beverly Hills 90210, die we hier voor het eerst in een bioscoopfilm zien, een oppervlakkige lichtgewicht is en nog heel wat leren moet.

credits

Regie:
John G. Avildsen
Cast:
Luke Perry, Stephen Baldwin, James Rebhorn, Carrie Snodgress, Red Mitchell, Ronnie Claire Edwards, Linden Ashby, Cynthia Geary, Dustin Mayfield, Cameron Finley
Productie:
Michael Shamberg
Muziek:
Bill Conti
Jaar:
1994
Alt. titels:
Eight Seconds
Genres:
Biografie, Drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

8 Seconds (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer