Australië/Canada 1991. Avonturenfilm van Bruce Beresford. Met o.a. Lothaire Bluteau, Aden Young, Sandrine Holt, August Schellenberg en Tantoo Cardinal.

VPRO Cinema

In 1634 arriveert de Franse jezuïetenpater Bluteau in Quebec. Hij is op weg naar een afgelegen missiepost, waar hij zich bij zijn vroegere leermeester wil vervoegen. Tijdens de tocht van tweeduizend kilometer door een onherbergzaam gebied wordt hij vergezeld door een jonge timmerman die ervan droomt naar school te gaan in Frankrijk. De jongen wordt verliefd op de dochter van het indianenopperhoofd dat de expeditie leidt. De spanningen lopen weldra op, vooral omdat de Indianen de 'zwartrok' als een duivel beschouwen. Een kruising tussen THE MISSION en DANCES WITH WOLVES met zeer authentieke Indianen. Kannibalisme en marteling vormen een deel van hun geloof. De kloof tussen twee beschavingen, tussen geloof en primaire driften, is het sterkste element in het scenario, dat Brian Moore baseerde op zijn eigen roman. Het einde van de film is bijzonder indrukwekkend. Schitterende fotografie van Peter James. Dolby Stereo S.R.

credits

Regie:
Bruce Beresford
Cast:
Lothaire Bluteau, Aden Young, Sandrine Holt, August Schellenberg, Tantoo Cardinal, Lawrence Bayne, Frank Wilson, Billy Tworivers, Yvan Labelle
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1991
Alt. titels:
Black Robe, The, Am Fluß der Irokesen
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Religieuze film
Landen:
Australië, Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Black Robe (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken