My Life

1993, Bruce Joel Rubin, 114 minuten

Verenigde Staten 1993. Drama van Bruce Joel Rubin. Met o.a. Michael Keaton, Nicole Kidman, Bradley Whitford, Queen Latifah en Haing S. Ngor.

VPRO Cinema

Het verhaal van deze prent lijkt tamelijk banaal, maar is het niet. Bob Jones (Keaton), een workaholic, krijgt te horen dat hij aan een ongeneeslijke kanker lijdt. Zijn vrouw Gail (Kidman) is juist in verwachting. De kans is heel groot dat Bob de geboorte niet meer zal meemaken en daarom maakt hij een videoband voor het kind dat later zijn vader kan zien. Al wordt er hier en daar flink beroep gedaan op valse sentimenten, regisseur/scenarist Rubin heeft het verhaal netjes geordend (dat moet ook in je leven als je weet dat je dood gaat) dat uiterst plausibel is. Keaton in de hoofdrol wordt ondersteund door uitstekende bijrollen, zoals ega Kidman die in wonderen wil geloven en genezer Mr. Ho (Ngor) opzoekt, en Constantine als vader. Debuut van Rubin die naam maakte als scenarioschrijver van GHOST en JACOB'S LADDER. Uitstekend camerawerk van Peter James. Technicolor en Dolby- geluid.

credits

Regie:
Bruce Joel Rubin
Cast:
Michael Keaton, Nicole Kidman, Bradley Whitford, Queen Latifah, Haing S. Ngor, Michael Constantine, Rebecca Schull, Toni Sawyer, Romy Rosemont, Lee Garlington
Productie:
Jerry Zucker, Bruce Joel Rubin, Hunt Lowry, Gil Netter
Muziek:
John Barry
Jaar:
1993
Alt. titels:
Mein Leben für Dich
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Overlijden
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

My Life (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer