Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Marcus Cole. Met o.a. Lauren Bacall, Jean-Marie Barnwell, Jesse Lee, Miriam Flynn en M. Emmet Walsh.

VPRO Cinema

Een intelligent avontuurlijk meisje en haar broertje lopen van huis weg omdat zij vindt dat ze niet gewaardeerd worden door hun ouders. Ze verschuilen zich in het Metropolitan Museum (in New York), waar de volgende dag een beeld van een engel tentoongesteld wordt. Men denkt dat de sculptuur door Michelangelo is gemaakt. Het beeld werd verkocht door Mrs. Basil E. Frankweiler (Bacall). Onze jonge heldin raakt ervan in de ban en wil vaststellen of de grote Italiaanse beeldhouwer-schilder het inderdaad heeft gemaakt. Goede jeugdfilm met de bedoeling jongeren een idee over kunst mee te geven. Bacall is om te stelen als de excentrieke rijke dame, wiens rol echter veel te kort is. Walsh is eveneens leuk als de suppoost van het museum die niet door heeft dat de kinderen gezocht worden. Een voor jonge kijkers genietbaar scenario van Betty Goldberg, naar een boek van E.I. Koningsburg. Fotografie van Nederlander Kees van Oostrum.

credits

Regie:
Marcus Cole
Cast:
Lauren Bacall, Jean-Marie Barnwell, Jesse Lee, Miriam Flynn, M. Emmet Walsh, Devon Gummersall, Del Hunter-White, Warren Munson, Everett Wong, Tim Haldeman, Mark L. Taylor, Jean Marie Barnwell
Scenario:
E.L. Konigsberg, Betty Goldberg
Productie:
Richard Welsh, David A. Rosemont
Camera:
Kees van Oostrum
Muziek:
Ron Ramin
Montage:
Jim Oliver
Jaar:
1995
Genres:
Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen