Frankrijk/Duitsland/Italiƫ 1996. Komedie van Roggero Deodato. Met o.a. Bud Spencer, Philip Michael Thomas, Max Herbrechter, Syd Brisbane en Mike Kirton.

VPRO Cinema

Onze geestrijke helden pater Orso (Spencer) en pater Zacharias (Thomas) vinden heel toevallig een tas met valse dollars. Al snel komen ze erachter dat enorme hoeveelheden in het land circuleren als boos complot van President Aneto (Reai) die daarmee de V.S. wil chanteren. Aneto dreigt staatssecretaris Shultz (Nash) die net op bezoek is, om Amerika te laten overstromen met het valse geld waardoor er een kolossale geldontwaarding komt. Alles wat Shultz hoeft te doen, is een gigantisch krediet te verlenen van echte dollars. En of die tas dollars nog niet genoeg was voor onze heren in monnikspij: ze vinden - ook weer bij toeval - de drukplaten. Hierdoor krijgen Orso en Zack niet alleen de CIA achter zich aan, maar ook de geheime dienst van de bananenrepubliek, waarin ze ondergedoken zitten. Bij deze aflevering moet de kijker beslist niet naar enige logica zoeken of op geloofwaardigheid letten, ook niet als de would-be revolutionair Napoleon (Bedi) het vrome stel uit de penarie redt. Het is en blijft geheel pretentieloos formulewerk.

credits

Regie:
Roggero Deodato
Cast:
Bud Spencer, Philip Michael Thomas, Max Herbrechter, Syd Brisbane, Mike Kirton, Kabir Bedi, Cesar Melendez, Wesh Nash, Carlo Reai
Productie:
Guisseppe Pedersoli
Jaar:
1996
Alt. titels:
Falsche Dollars
Genres:
Komedie, Actiefilm
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Noi siamo angeli V (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken