The Death Artist

1996, Michael James McDonald, 81 minuten

Verenigde Staten 1996. Komedie van Michael James McDonald. Met o.a. Anthony Michael Hall, Shadoe Stevens, Justine Bateman, Sam Lloyd en Darcy DeMoss.

VPRO Cinema

Roger Corman produceerde deze gemoderniseerde versie van zijn griezelfilm uit de beatnik-periode A BUCKET OF BLOOD. Hall speelt nu de Dick Miller-rol van een caf[KA1]ebediende die het lievelingetje van de critici wordt met zijn levensechte beeldhouwwerken, in werkelijkheid de in gips gegoten slachtoffers van zijn moordlust. De nadruk ligt in deze versie wijselijk op zwarte humor in plaats van op overdadig bloedvergieten. In dit slechts een uur durende verhaaltje onderscheidt de radio-DJ Shadoe Stevens zich als een pretentieuze dichter. Let ook op schrijver-regisseur McDonald (die het toneelstuk van Charles B. Griffith uit 1959 bewerkte) als een kronkelende performance- artiest. Camerawerk van Christopher Baffa.

credits

Regie:
Michael James McDonald
Cast:
Anthony Michael Hall, Shadoe Stevens, Justine Bateman, Sam Lloyd, Darcy DeMoss, Paul Bartel, Sheila Traviss, Julianna McCarthy, Mink Stole, Victor Wilson, Patrick Bristow
Camera:
Christopher Baffa
Muziek:
David Wurst, Eric Wurst
Jaar:
1996
Alt. titels:
Death Artist, The
Genres:
Komedie, Horror
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Death Artist (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer