Frucht Ohne Liebe

1956, Ulrich Erfurth, 106 minuten

Duitsland 1956. Drama van Ulrich Erfurth. Met o.a. Gertrud Kückelmann, Claus Holm, Bernhard Wicki, Paul Dahlke en Erika von Thellmann.

VPRO Cinema

Hopeloos ouderwets, ethisch drama over een vrouw, die door de onvruchtbaarheid van haar man kinderloos blijft, maar via kunstmatige inseminatie zwanger wordt. Ze komt erachter wie de donor is en beleeft een romance, maar de huwelijkstrouw brengt haar terug naar haar diepongelukkige man, die achteraf geen vrede had met de gekozen oplossing. De verliefde donor komt om haar hand vragen, maar zij wordt zelf voor de keuze gesteld. De spelprestaties zijn redelijk, maar een modern publiek denkt toch meer over draagmoeders na of vrouwen die op de AOW-leeftijd nog kinderen baren. De betroffen moeder in spe heet in de film Barbara en wordt gespeeld door K[KA3]uckelmann, haar echtgenoot is Georg Kling (Holm) en de donor is een beroemd alpinist, Dr. Kolb (Wicki). Lag door zijn 'omstreden' onderwerp indertijd bijna een jaar op de plank. Het scenario is van Heinrich Oberländer en achter de camera stond Hans Schneeberger. Ook bekend als GEHEIMNISSE EINER EHE.

credits

Regie:
Ulrich Erfurth
Cast:
Gertrud Kückelmann, Claus Holm, Bernhard Wicki, Paul Dahlke, Erika von Thellmann, Irina Garden, Kurt Weitkamp, Alfred Cogho
Scenario:
Heinrich Oberländer
Productie:
Arthur Brauner
Muziek:
Willy Mattes
Jaar:
1956
Alt. titels:
Geheimnisse einer Ehe
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Frucht Ohne Liebe (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer