Duitsland 1996. Komedie van Susanne Zanke. Met o.a. Peter Bongartz, Cornelia Froboess, Alex Pschill, Kerstin Höckel en Susanne Lothar.

VPRO Cinema

Professor Ingo Lockmann (Bongartz) is specialist op het gebied van kunstmatige bevruchting. Hij vindt op een dag Paul (Pschill) voor zijn deur, een verwaarloosde, langharige jongeman met gescheurde jeans uit Wenen, die beweert dat hij zijn zoon is. Als spermadonor zou Lockmann tijdens zijn studietijd wat bijverdiend hebben en daar is Paul nu het resultaat van. Het gezinsleven van de dokter, die er prat op gaat 152 kunstmatig bevruchte babies te hebben `gemaakt`, wordt grondig door elkaar geschud in deze vlotte maatschappelijke komedie met aardig wat schimpscheuten. Het scenario is van Thomas Kirdorf, die te veel onwaarschijnlijkheden opeenhoopte, net alsof hij zijn klucht uit een reageerbuisje haalde. Froboess, de schat, ooit een gevierd Duits tienersterretje en zangeresje (met o.m. de hit 'Zwei kleine Italiener'), hier 53 jaar jong, is uitstekend als Verena Lockmann de echtgenote van de vrouwenheld-arts Bongartz. Camerawerk van Werner Hoffmann.

credits

Regie:
Susanne Zanke
Cast:
Peter Bongartz, Cornelia Froboess, Alex Pschill, Kerstin Höckel, Susanne Lothar, Ingrid Hoffmann, Andreas Wellano, Gert Burkard, Ottokar Lehrner, Katja Studt
Scenario:
Thomas Kirdorf
Camera:
Werner Hoffmann
Jaar:
1996
Alt. titels:
Sohn des Babymachers, Der
Genres:
Komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Sohn des Babymachers (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken