Australië 1995. Drama van Michael Rymer. Met o.a. John Lynch, Jacqueline McKenzie, Colin Friels, Deborra-Lee Furness en Robyn Nevin.

VPRO Cinema

Kate (McKenzie) en Harry (Lynch) houden van elkaar. Op zich is dat niets bijzonders, maar ze hebben elkaar ontmoet als patiënt van een groepstherapie. Harry heeft last van aanvallen van schizofrenie. Kate is hypernerveus en impulsief; dit komt omdat ze als kind verkracht werd door haar vader; ze ontvangt via het tv-spelprogramma Wheels Of Fortune boodschappen van haar beschermengel Astral. Ze mogen samenwonen, Kate lijkt zwanger en het is net alsof het lot hun gunstig gezind is, maar niets is minder waar. Boeiend psychologisch-romantisch drama over een liefde die doorlopend tegengewerkt en gedwarsboomd wordt. De twee jonge hoofdrollen hebben zich goed in hun rol ingeleefd en vooral de ontroerende McKenzie als Kate blijft je lange tijd achtervolgen. Een oprechte liefdesrelatie die echter gedoemd is te mislukken. Regisseur Rymer bewerkte zijn eigen toneelstuk tot scenario en deed dat zo goed dat je eigenlijk niet merkt dat het oorspronkelijk toneel was. Camerawerk van Ellery Ryan.

credits

Regie:
Michael Rymer
Cast:
John Lynch, Jacqueline McKenzie, Colin Friels, Deborra-Lee Furness, Robyn Nevin, Daniel Daperis, David Argue, Geoff Brooks, Humphrey Bower, Glynis Angell, Colin Friers
Scenario:
Michael Rymer
Productie:
Timothy White, Jonathan Shteinman
Camera:
Ellery Ryan
Muziek:
John Clifford White, Maurice Seezer, Gavin Friday
Montage:
Dany Cooper
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Australië

op televisie
0 uitzendingen

Angel Baby (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken