Gavin Friday: cast en muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Get Rich or Die Tryin'

2005 | Biografie, Misdaad, Muziek, Drama

Verenigde Staten 2005. Biografie van Jim Sheridan. Met o.a. 50 Cent, Joy Bryant, Terrence Howard, Bill Duke en Adewale Akinnouye-Agbaje.

Curtis '50 Cent' Jackson, de voormalige gangster die een succesvolle muziekcarrière begon, speelt in zijn acteerdebuut de rol van een kansarme jongere die via de misdaad opklimt uit het getto tot hij zijn eigen drugslab en Mercedes heeft. En dan gaat hij in de muziek en probeert rappend aan zijn verdorven milieu te ontsnappen. Regisseur Sheridan weet de clichés lange tijd behoorlijk effectief te gebruiken, maar de film strandt op het gebrekkige acteertalent van de hoofdrolspeler, die er maar niet in slaagt om zichzelf geloofwaardig te spelen.

Breakfast on Pluto

2005 | Drama, Muziek, Komedie

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 2005. Drama van Neil Jordan. Met o.a. Cillian Murphy, Stephen Rea, Liam Neeson, Brendan Gleeson en Gavin Friday.

Vondeling Patrick Brady (Murphy) groeit op in het ruwe, onrustige Noord-Ierland van de jaren zestig en zeventig. Hij weet zich staande te houden ondanks, of misschien wel dankzij, zijn meisjesachtige voorkomen. Hij gaat naar Londen om zijn moeder te ontmoeten en belandt in het nachtleven van de destijds hipste stad ter wereld, terwijl ook daar de Noord-Ierse 'troubles' doordringen. Goed spel van - de bij vlagen beeldschone - Murphy en van een scala prima bijrolacteurs. Regisseur Jordan maakte een joyeus tijdsbeeld met een leuke, aanstekelijke soundtrack.

In America

2002 | Drama, Romantiek

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 2002. Drama van Jim Sheridan. Met o.a. Paddy Considine, Samantha Morton, Djimon Hounsou, Sarah Bolger en Emma Bolger.

Na de dood van hun peuter-zoontje verhuizen de Ierse Johnny en Sarah Sullivan met hun twee dochtertjes naar New York. Hun leventje daar gaat niet over rozen, aangezien ze illegaal geïmmigreerd zijn, acteur Johnny niet gemakkelijk aan rollen komt en Sarah nog vol onverwerkt verdriet zit. De schreeuwende kunstenaar die onder hen woont in het armoedige pand brengt een wending. De hand van cineast Sheridan, bekend van bleke Ierse drama's, is in deze semi-autobiografische film te herkennen aan de droge oprechtheid, maar zijn nostalgische kijk geeft In America daarnaast elementen van een vriendelijk sprookje.

The Boxer

1997 | Drama, Romantiek

Ierland​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Jim Sheridan. Met o.a. Daniel Day-Lewis, Emily Watson, Brian Cox, Gerard McSorley en Eleanor Methven.

Na veertien jaar gevangenschap keert dertiger Danny (Day-Lewis) terug naar Oost-Belfast en zijn tienerliefde Maggie. De liefde is nog steeds springlevend, maar Danny is in ongenade gevallen bij de IRA, de organisatie waarin de vader van Maggie een belangrijke functie vervult. Danny pakt de bokssport weer op en probeert ondertussen zijn relatie met Maggie en zijn oude buren te verstevigen. De talloze verhaallijnen en bijrollen grijpen niet altijd even zinvol in elkaar maar de chemie tussen Daniel Day-Lewis en Emily Watson lanceert de film tot ver boven de middelmaat.

Angel Baby

1995 | Drama, Romantiek

Australië 1995. Drama van Michael Rymer. Met o.a. John Lynch, Jacqueline McKenzie, Colin Friels, Deborra-Lee Furness en Robyn Nevin.

Kate (McKenzie) en Harry (Lynch) houden van elkaar. Op zich is dat niets bijzonders, maar ze hebben elkaar ontmoet als patiënt van een groepstherapie. Harry heeft last van aanvallen van schizofrenie. Kate is hypernerveus en impulsief; dit komt omdat ze als kind verkracht werd door haar vader; ze ontvangt via het tv-spelprogramma Wheels Of Fortune boodschappen van haar beschermengel Astral. Ze mogen samenwonen, Kate lijkt zwanger en het is net alsof het lot hun gunstig gezind is, maar niets is minder waar. Boeiend psychologisch-romantisch drama over een liefde die doorlopend tegengewerkt en gedwarsboomd wordt. De twee jonge hoofdrollen hebben zich goed in hun rol ingeleefd en vooral de ontroerende McKenzie als Kate blijft je lange tijd achtervolgen. Een oprechte liefdesrelatie die echter gedoemd is te mislukken. Regisseur Rymer bewerkte zijn eigen toneelstuk tot scenario en deed dat zo goed dat je eigenlijk niet merkt dat het oorspronkelijk toneel was. Camerawerk van Ellery Ryan.