Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Art Camacho. Met o.a. Herb Robins, Ross Malinger, P.J. Soles, Matt McCoy en Kenneth Tigar.

VPRO Cinema

De kinderen Schoemaker die met vakantie in Cedar Creek in Oregon zijn, ontdekken een harige, aapachtige dwerg, die niets anders is dan een uitgave in babyvorm van de legendarische Amerikaanse yeti (Verschrikkelijke Sneeuwman), die zou rondhuizen in het NW van de V.S. nabij de Grote Oceaan. De moeder (of de vader - dat blijkt niet duidelijk in de film) ligt ergens gewond in de buurt en is geraakt door houthakkers, die op alles schieten wat beweegt, om daarna pas vast te stellen waarop en waarom ze eigenlijk geschoten hebben. De film, die het slachtoffer is van het magere plot over het schandelijke gedrag van deze ruige kerels, gaat tot vervelens toe in op het milieu en de rechten van dieren, waarbij men vergeten is een aardig verhaal rond dit mythische, vriendelijke monster te maken. Zelfs zeer jonge kijkers, voor wie deze film bedoeld is, zullen al gauw gaan geeuwen of niet langer kunnen stilzitten, tenzij ze met opengesperde mond zien hoe Camacho, die het van stuntman-tot- regisseur bracht, zonder enige schaamte Steven Spielberg heeft geïmiteerd, inclusief bombastische stukken uit de muziek van John Williams. Dit is een opzichzelf staand, los vervolg op BIGFOOT: THE UNFORGETTABLE ENCOUNTER. Er werd gedraaid op 'locatie' bij Big Bear Lake in Californië. Het scenario is van Richard Preston Jr. Het camerawerk is van Ken Blakey.

credits

Regie:
Art Camacho
Cast:
Herb Robins, Ross Malinger, P.J. Soles, Matt McCoy, Kenneth Tigar, Kelly Packard, Don Stroud, Chris Finch, Caitlin Barrett, Francis Fallon, Steve O'Connor, Gregg Brazzel, Timothy David Baker, Gerald Okamura, Randall S. Ideishi, Bryan Goeres, Pierre Du Lat, Art Camacho, Jefferson Wagner, Dean Ferrandini, Kurt Bryant, Kristine Bergman, Aimee Gideon, Ellen K, Soles, J, P
Scenario:
Richard Preston Jr
Productie:
Richard Pepin, Joseph Merhi
Camera:
Ken Blakey
Muziek:
Louis Febre
Jaar:
1997
Genres:
Sciencefiction, Horror, Familiefilm, Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Monsterfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Little Bigfoot (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken