Duitsland 1999. Komedie van Vera Loebner. Met o.a. Harald Juhnke, Dieter Landuris, Julia Bauer, Patricia Jarosch en Anja Franke.

VPRO Cinema

Gaunerkomedie rondom Juhnke, die in eigen land als superster wordt beschouwd. Het verhaal van Wolf Vogel is weinig origineel, voorspelbaar en kinderachtig, maar ontspannend en genietbaar als je niet teveel nadenkt over de logica en de geloofwaardigheid. Meesterkraker Karl Einbeck (Juhnke) komt na een partijtje brommen uit de petoet en wordt door zijn kompaan Bruno Nickel (Landuris) op de hoogte gebracht van slecht nieuws: de buit is verdwenen en hij zou de vader zijn van Jasmin (Bauer). Hoewel Karl hevig twijfelt aan het vaderschap en aan de trouw van moeder Dr. Elvira Bremond (Franke), vlijt hij zich als oude bok toch met de gedachte. Hoewel Elvira alle centen verkwanseld heeft met dubieuze onroerendgoed zaken, besluiten Karl, Bruno en Elvira samen te gaan doen en het geld weer terug te pikken van nog groter geboefte dat hiermede aan de haal is gegaan. De kleine Jasmin blijkt een volwaardig lid van de kinderwagen-bende! Voorzichtige pilot voor een eventuele serie. Het scenario is van Wolf Vogel en Regine Sylvester naar een idee van Kurt Bartsch. Het camerawerk is van Hans Fromm. Ook bekend als DREI GAUNER, EIN BABY UND DIE LIEBE.

credits

Regie:
Vera Loebner
Cast:
Harald Juhnke, Dieter Landuris, Julia Bauer, Patricia Jarosch, Anja Franke, Michael Schenk, Christian Steyer, Peter Schiff, Traugott Buhre, Jaecki Schwarz, Nadeshda Brennicke
Scenario:
Wolf Vogel
Camera:
Hans Fromm
Schrijver:
Kurt Bartsch
Jaar:
1999
Alt. titels:
Buggy-Bande, Die, Drei Gauner, ein Baby und die Liebe
Genres:
Komedie, Misdaad
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Buggy-Bande (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken