Asphalt Tango

1997, Nicolae Caranfil, 94 minuten

Frankrijk 1997. Romantiek van Nicolae Caranfil. Met o.a. Charlotte Rampling, Mircea Diaconu, Catalina Rahaianu, Florin Calinescu en Marthe Felten.

VPRO Cinema

Het verhaal na het vallen van de Muur van Berlijn is zo langzamerhand zo oud als de weg naar Rome: leuke meisjes zonder werk uit het voormalige oostblok, i.c. Roemeni[KA3]e, worden onder valse beloftes van een goed betaalde baan als exotische danseres naar het Westen, i.c. Parijs, gelokt om te belanden in de prostitutie. De koele onderneemster die het allemaal organiseert is Marion (Rampling). Ze haalt de meisje met busladingen tegelijk op. Andrei (Diaconu) ziet zijn vrouw Dora (Rahaianu), een bevallige ballerina, in Marions handen vallen. Hij ondekt dat ze niet geheel vrijwillig gegaan is, maar tegelijkertijd dat ze hem voor eens en altijd heeft verlaten. Andrei zet alle zeilen bij om zijn Dora, nog voordat de bus de Roemeense grens overgaat, terug te krijgen, maar aanvankelijk is hij absoluut niet opgewassen tegen Marion, die meer van de wereld weet en begrijpt dan hij. Onderhoudende en leuk gespeelde film met een uitstekende hoofdrol van veterane Rampling, die uiterst geloofwaardig is en een goede steun krijgt van haar bijrollen. Regisseur Caranfil heeft oog voor detail, al hebben zijn Franse geldschieters hem voor- en op een kopie laten werken wat af toe flink te merken is aan de fysieke kwalitiet van de film. Het camerawerk is van Christian Coméaga.

credits

Regie:
Nicolae Caranfil
Cast:
Charlotte Rampling, Mircea Diaconu, Catalina Rahaianu, Florin Calinescu, Marthe Felten, Adina Cartianu, Delia Nartea, Constantin Cotimatis
Productie:
Christian Comága, Marc Ruscart
Camera:
Christian Coméaga
Muziek:
Nicolae Caranfil, Richardt Wagner, Anton Suteu
Jaar:
1997
Alt. titels:
Nid de poules
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Road-movie, Romantische komedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Asphalt Tango (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer