Verenigd Koninkrijk 1997. Familiefilm van Michael Kerrigan. Met o.a. Ivan Berry, Charlotte Chinn, Jessica Fox, Ben Simpson en Lesley Dunlop.

VPRO Cinema

De jeugdfilm THE PHOENIX AND THE MAGIC CARPET uit 1994 inspireerde tot een lange tv-film en het scenario van Helen Greswell is gebaseerd op dezelfde roman van Edith Nesbitt. Er gebeurt vrijwel hetzelfde: vier kinderen, Cyril (Simpson), Jane (Chinn), Anthea (Fox) en Robert (Berry), komen op een vliegend tapijt terecht in het Victoriaanse Engeland rond 1900. Op de schoorsteenmantel van een huis staat het ei, dat door een ongelukje breekt en waaruit de vuurvogel Phoenix oprijst en vriendschap sluit met de kinderen. Gezamenlijk beleven ze dan de nodige avonturen. Wordt ook in vier delen van bijna een half uur uitgezonden. De muziek en de rolverdeling is anders dan bij voornoemde film.

credits

Regie:
Michael Kerrigan
Cast:
Ivan Berry, Charlotte Chinn, Jessica Fox, Ben Simpson, Lesley Dunlop, Miriam Margoyles, Jochen Busse, David Suchet, Mary Waterhouse, Ian Keith, Jean Alexander, Nicola Redmond, Shaun Dingwall, Gemma Jones
Scenario:
Helen Greswell
Productie:
Anna Homes, Giles Ridge
Muziek:
Paul Hart
Jaar:
1997
Alt. titels:
Phoenix and the Carpet, The
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Phoenix and the Carpet (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken