Marilyn, My Love

1994, Ulli Lommel, 110 minuten

Verenigde Staten 1994. Mysterie van Ulli Lommel. Met o.a. Stephanie Anderson, Gregory R. Alosio, Justin Lazard, Harrison Young en Eve Brent.

VPRO Cinema

In 1992 maken drie studenten, Brian (Lzard), Cully (Alosio) en Mike (Young), aan de filmacademie voor hun eindexamen een documentaire over het leven van de legendarische Marilyn Monroe, die in 1962 was overleden. Ze zoeken getuigen op en krijgen tapes aangeboden met de gesprekken die MM kort voor haar dood gevoerd zou hebben. Om de authenticiteit te checken willen ze de conversatie vergelijken met de dagboekaantekeningen. Dan worden alle personen met wie zij contact hadden, stuk voor stuk vermoord. Het scenario wordt op dit punt heel warrig, omdat het oorspronkelijke uitgangspunt van de film de mist in gaat. Het spel van de hoofdrollen is niet veel bijzonders, de dialogen potsierlijk en of Anderson op MM lijkt moet de kijker zelf maar bepalen. De meest waarschijnlijke doodsoorzaak van MM is toch wel zelfmoord, omdat Monroe's carrière begon te tanen, ze door haar afhankelijkheid van pillen een productierisico vormde en ze was erfelijk belast, want haar labiele moeder, wiens achternaam ze droeg, had ook zelfmoord gepleegd. Lommel's obscure rolprent draagt in het geheel niets bij aan het ontrafelen van de waarheid of de mythevorming. Hij was uitsluitend uit op eigen belang en effectbejag.

credits

Regie:
Ulli Lommel
Cast:
Stephanie Anderson, Gregory R. Alosio, Justin Lazard, Harrison Young, Eve Brent, Art Kempf, Marc Lawrence, Rosa Castro André
Productie:
Edward Oleschak
Jaar:
1994
Genres:
Mysterie, Thriller, Drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Marilyn, My Love (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer