Die Bademeister - Busen, Beton, Bieralarm

2001, Matthias Kopp, 90 minuten

Duitsland 2001. Komedie van Matthias Kopp. Met o.a. Stefan Lehnen, Jan Neumann, Feo Schenk, Adele Neuhauser en Hans Dieter Brückner.

VPRO Cinema

Nog meer zwakzinnig gedoe van het jonge bejaarde duo met onaantrekkelijke figuren en rode zwembroeken, waarop je seksueel afknapt, Paul (Lehen) en B[KA3]oller (Neumann). Ze zijn inmiddels 28 jaar en kunnen zich niet langer onttrekken aan hun plicht om te dienen in het leger (Duitsland is in anno 2000 een van die zeldzame landen, waar de dienstplicht nog bestaat), maar ze opteren voor alternatieve dienst om als ziekenbroeders in een ziekenhuis te werk gesteld te worden vanwege de geile verpleegstertjes. Ze komen - geheel onlogisch overigens - in de chique priv[KA1]ekliniek J[KA3]ungersbrunn terecht, waar ze aangezien worden voor de nieuwe heelmeesters (nog onlogischer, of misschien op grond van hun weinig atletische figuren?). Omdat ze veel doktersseries op de tv gezien hebben, geven ze zich met succes uit als geneesheren en de knappe zusters kijken de twee schelmen uit het Roergebied naar de ogen, maar dat duurt net zo lang totdat ze door de mand vallen. Het voorspelbare en oninteressante scenario is van Martin Ritzenhoff en Mathias Dinter. Onaantrekkelijke kost die om geld te sparen in de Barrandov Studio in Praag gefilmd werd.

credits

Regie:
Matthias Kopp
Cast:
Stefan Lehnen, Jan Neumann, Feo Schenk, Adele Neuhauser, Hans Dieter Brückner, Wolfram A. Günther, Anette Hellwig, Martin Pölcher, Alexander Liegel, Wolf-Dietrich Berg
Scenario:
Martin Ritzenhoff
Jaar:
2001
Alt. titels:
Bademeister - Busen, Beton, Bieralarm, Die, Busen, Beton, Bieralarm
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer