Duitsland 1999. Mysterie van Martin Gies. Met o.a. Sabine Postel, Heinrich Schmieder, Camilla Renschke, Hubert Mulzer en Joachim Dietmar Mues.

VPRO Cinema

Hauptkommissarin Inga L[KA3]ursen (Postel) uit Bremen heeft versterking gekregen van een nieuwe collega. Het is Kommissar Tobias von Sachsen (Schmieder). Hij krijgt het in zijn proeftijd zwaar te verduren als L[KA3]ursen een reeks mysterieuze moordzaken tracht op te lossen, die allemaal beginnen als ze in de dagelijkse tv-quiz Rapido aangekondigd worden door een computerstem. Dr. Heitmann (Mulzer), Inga`s chef, zet haar onder druk omdat de moorden moeten moeten ophouden en Inga`s dochter Helen (Renschke), maakt het haar moeder behoorlijk lastig. Als het onderzoek is vastgelopen, maakt de geheimzinnige dader Inga tot zijn doelwit. Zij denkt dat hij in de kunstscene gezocht moet worden. Tobias kan zijn nut bewijzen als hij de helpende hand moet reiken. Het scenario van Urs Aebershold en Bernd Schwamm is aardig spannend en de hoofdrollen houden de aandacht behoorlijk vast. Het camerawerk is van Thomas Etzhold. Aflevering 425.

credits

Regie:
Martin Gies
Cast:
Sabine Postel, Heinrich Schmieder, Camilla Renschke, Hubert Mulzer, Joachim Dietmar Mues, Axel Röhrle, Ulrike Bliefert, Martin Lindow, Thomas Koschwitz
Camera:
Thomas Etzhold
Muziek:
Joe Mubare
Jaar:
1999
Alt. titels:
Apokalyptische Reiter, Die
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen