Duitsland 2003. Misdaad van Nikolai Müllerschön. Met o.a. Friedrich von Thun, Dietrich Siegl, Sissy Höfferer, Gilbert von Sohlern en Liane Forestieri.

VPRO Cinema

Irina Safi, een jonge Hongaarse zonder papieren, werkt bij slager Biermeier (Fitz). De slagersvrouw (Redlich) is ongerust als ze niet meer komt opdagen, maar ze kan moeilijk naar de politie gaan. Gelukkig is professor Capellari (Von Thun) een vaste klant. Ze vraagt hem om hulp, een kolfje naar Capellari`s hand. Voorlopig ontdekt Capellari dat Irina`s broer dierenarts is, maar illegaal werkt voor vleestransporteur Kott (Spatzek) en dat er duistere zaken gedaan worden tussen Biermeier, Kott en mevrouw Niederhofer (M[KA3]uller-Elmau), die de lakens uitdeelt op het slachthuis en een bloeiende groothandel in vlees drijft. Dan wordt Irina`s lijk gevonden en komt Karola Geissler (Höfferer) in actie. Zo wordt ontdekt dat Irina zwanger was en een relatie onderhield met Biermeier. Er zijn plotseling een rits van verdachten, maar het is natuurlijk Capellari, die deze wie-is-de-dader oplost, niet zonder aanvaringen met Karola, die hem aan het kruis wil nagelen, terwijl Capellari in groot gevaar verkeert. Het scenario van regisseur Müllerschön is pure standaard, maar hij heeft een aflevering gemaakt die de vaste kijker van hem verwacht. Het camerawerk is van Klaus Merkel.

credits

Regie:
Nikolai Müllerschön
Cast:
Friedrich von Thun, Dietrich Siegl, Sissy Höfferer, Gilbert von Sohlern, Liane Forestieri, Bettina Redlich, Michael Fitz, Katharina Müller-Elmau, Christian Spatzek, Martin Feifel, Michael Brandner
Camera:
Klaus Merkel
Muziek:
Yullwin Mak
Jaar:
2003
Alt. titels:
Verbrechen des Professor Capellari - Stachel im Fleisch, Stachel im Fleisch
Genres:
Misdaad, Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen