DDDE 1987. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Werner Godemann en Michael Kind.

VPRO Cinema

Voorman Alfred Mattusch (Godemann) heeft Heiner Kiewitz (Kind) aangenomen in zijn werkploeg. Heiner heeft een strafblad, maar is een uitstekende vakman, waarop je bouwen kunt. Als er ergens een noodreparatie uitgevoerd moet worden, kun je het beste het team van Heiner inzetten met een gegarandeerd resultaat. Nu heeft er zich een explosie voorgedaan bij herstelwerkzaamheden, die met grote haast verricht moesten worden. De Vopo gaat de zaak onderzoeken, en komt er al snel achter dat het geen ongelukkige samenloop van omstandigheden was. De oorzaak zou kunnen liggen aan het feit, dat Heiner een intieme relatie had aangeknoopt met de dochter van Alfred, Ruth (Meyer). Daardoor zijn er spanningen ontstaan tussen Alfred en Heiner. Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) bekijken in alle kalmte hoe ze tot de juiste oplossing kunnen komen door het bedenken van listige vragen, terwijl hippe Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) de kolen uit het vuur haalt. Het scenario van Percy Dreger is zonder opwindende actierijke scène's geschreven en alles is pure routine. De Oostduitse kijker van toen was maar matig geïnteresseerd in deze aflevering. Aflevering 112.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Werner Godemann, Michael Kind, Axel Werner, Ingrid Rentsch, Claudia-Heike Meyer, Ulrike Krumbiegel
Jaar:
1987
Alt. titels:
Explosion
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Explosion (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken